FinansNyhet

Hon tar över vd-posten i Collector

Liza Nyberg blir vd för Cellector och Collector Bank Foto: Landshypotek BankLiza Nyberg blir vd för Cellector och Collector Bank Foto: Landshypotek Bank
Liza Nyberg blir vd för Cellector och Collector Bank Foto: Landshypotek Bank
Publicerad

Liza Nyberg har i dag utsetts som ny vd i Collector och Collector Bank av Collectors styrelse. "En drömrekrytering som kommer att leda Collector med fortsatt utveckling och tillväxt som huvudsakliga mål”, säger Lena Apler, grundare och tillförordnad vd Collector.

Sara Johansson

Collectors styrelse har i dag utsett Liza Nyberg som vd för Collector och Collector Bank, enligt ett pressmeddelande. Liza Nyberg har haft rollen som vd för Landshypotek Bank sedan 2014.

– Det känns otroligt bra att ha hittat en vd som Liza! Hon förenar ett starkt entreprenöriellt driv med erfarenhet, kompetens och förståelse för bankverksamhet och det regulatoriska ramverk som omgärdar verksamheten. I tidigare uppdrag, bl.a. som vd för mjukvaruföretaget Emric, Skandiamäklarna och Danske Banks hypoteksinstitut, har hon påvisat en stark förmåga att framgångsrikt driva tillväxt och förändring. Liza är en drömrekrytering som kommer att leda Collector med fortsatt utveckling och tillväxt som huvudsakliga mål”, säger Lena Apler, grundare och tillförordnad vd på Collector i en kommentar.

Liza beräknas tillträda tjänsten under hösten 2017, dock senast den 1 november.

Annons

Landshypotek Bank meddelar även om nyheten att vd Liza Nyberg lämnar banken.

– Vi fortsätter att arbeta efter vår utvecklingsstrategi och står starkare i dag än när Liza tillträdde. Vi hade givetvis gärna sett att hon fortsatt hos oss, men önskar också all lycka med hennes nya utmaningar, konstaterar Henrik Toll.

Bankens styrelse inleder omedelbart rekryteringen av en ny vd till Landshypotek Bank, framgår det av en styrelse.

Annons
Annons