Nytt jobb

Hon tar över svenska Power Grids

Jenny Larsson blir vd för den svenska delen av ABB:s Power Grids som ska avyttras till japanska Hitachi under mitten av 2020. 

Publicerad 2019-12-18

Jenny Larsson har, från 1 januari 2020, utsetts till ny vd, i tillägg till rollen som sälj- och marknadschef, för ABB Power Grids Sweden. Hon efterträder Johan Söderström som kommer fokusera på sin roll som Europachef för globala ABB Power Grids och som efter årsskiftet utökas med region Mellanöstern och Afrika samt Sydamerika, Japan och Sydkorea.

Idag är Jenny sälj- och marknadschef för ABB Power Grids Sweden AB, en roll hon har haft sedan 1 juni 2018.

– ABB Power Grids formar framtidens hållbara energilandskap med banbrytande teknik och vi har en lång historia i Sverige. Jag är oerhört glad att lämna över till Jenny Larsson som med sina erfarenheter, insikter och fina ledarskap kommer att bidra till att fortsätta stärka verksamheten och våra kollegor, arbeta nära våra kunder och partners samt fortsätta säkerställa en lönsam och hållbar tillväxt”, säger Johan Söderström, Europachef för ABB Power Grids samt vd för ABB Sverige fram till 1 januari 2020 i en skriftlig kommentar.

– ABB Power Grids är inne i en spännande och händelserik resa där vi i mitten av nästa år kommer skapa ett Joint Venture tillsammans med Hitachi. Vi har alla möjligheter framåt, säger Jenny Larsson om sin nya roll. 

Jenny har en civilingenjörsexamen i miljö och vattenteknik från Uppsala universitet och blev utnämnd till Årets Kraftkvinna 2016 av det kvinnliga nätverket Kraftkvinnorna.

Power Grids erbjudande omfattar produkter, system,  mjukvarulösningar och service genom hela värdekedjan och är utformade för att möta den växande efterfrågan på el med minimal miljöpåverkan.

 

Platsannonser