Rekrytering

Hon tar över som vd för PWC Sverige

Sofia Götmar-Blomstedt blir vd för PWC Sverige. Hon tillträder formellt den 1 juli 2020.

Uppdaterad 2019-10-17
Publicerad 2019-10-17

PWC berättar i ett pressmeddelande att Sofia Götmar-Blomstedt ”successivt kommer att ta över ledarskapet under vintern” för att sedan formellt tillträda som vd den 1 juli 2020. Skiftet är planerat eftersom den nuvarande vd:n Peter Nyllinges mandat löper ut efter sju år.

– Jag älskar att vara delaktig och utveckla både kunder, medarbetare och bolaget, så det kändes som en självklarhet att acceptera erbjudandet att få vara med och leda PWC in i framtiden, säger Sofia Götmar-Blomstedt i en presskommentar.

– Det är mycket som händer i omvärlden, inte minst kring digitalisering, hållbarhet och mångfald och där ser jag många spännande möjligheter för oss som företag. Vår målsättning är att PWC ska ge kunderna ett bättre stöd än någon annan, och att våra medarbetare känner att de erbjuds en "opportunity of a lifetime" (”sitt livs chans”, reds anm) när de är hos oss. 

Sofia Götmar-Blomstedt har arbetat 25 år på PWC. Hon har även jobbat på sin familjs begravningsbyrå och Skatteverket, samt en mindre revisionsbyrå. Hon tog examen i ekonomi på Örebro universitet 1992.

Platsannonser