Revision

Hon ska leda KPMG:s nya avdelning

Revisionsjätten döper om HR-avdelningen till "People & Culture" och ger Annica Hedmark nytt mandat att leda förändringen i Sverige.

Uppdaterad 2020-01-28
Publicerad 2020-01-28

Annica Hedmark blir ny chef för "People & Culture" på revisionsjätten KPMG:s verksamhet i Sverige. Hon tar även plats i den svenska företagsledningen.

Annica Hedmark kommer senast från en tjänst som HR-chef på Sweco Sverige där hon arbetat i över 16 år. På Sweco har hon varit en del av bolagets tillväxtresa från 2 000 till 17 000 anställda. Hon börjar sin nya tjänst på KPMG efter påsk. 

– Det känns otroligt spännande att börja på KPMG. Det en stor del av igenkännande från konsultlivet. Det ska bli kul att få testa det jag har lärt mig i KPMG:s framgångsrecept. Jag vill verkligen lära känna KPMG:s människor, organisation och verksamhet, säger Annica Hedmark. 

I samband med rekryteringen döper KPMG också om HR-avdelningen till "People & Culture". Samma namnförändring har tidigare skett på internationell nivå inom KPMG. Det nya namnet ska bättre fånga upp de förändringar och utmaningar som bolaget står inför, exempelvis digitalisering, självledarskap och distansledarskap. 

– Namnförändringen återspeglar på ett vis utvecklingen i ämnet. Till en början handlade HR till mesta delen om administration. Idag återspeglar "People & Culture" bättre arbetets innebörd som i sin linda idag handlar om att skapa en sund företagskultur som stödjer anställda att nå de resultat och mål de eftersträvar.

Inledningsvis kommer Annica Hedmark ha "omkring hundra dagar" på sig att lära känna bolaget och dess anställda. Hon kommer att besöka olika KPMG-kontor runt om i landet och Annica hoppas att på att få träffa så många anställda som möjligt.

– Jag har väl ungefär hundra dagar på mig att komma fram till de förändringar jag vill genomföra. Mitt förslag kommer jag sedan presentera för ledningsgruppen i höst. Nu i början av min tjänst kommer fokus ligga på lärande och dialog, säger Annica Hedmark.  

Annica Hedmark har tidigare arbetat som HR-chef på Metric samt HR-konsult på bolag som Onoff, Human Venture och Beijer Byggmaterial. Hon har en fil kand. i personal och arbetslivsfrågor på Stockholms Universitet.

Platsannonser