Hon är Wallenbergs nya kärlek

Realtid.se avslöjar vem som är finansmannen Jacob Wallenbergs nya kärlek.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-02-25

Finansmannen Jacob Wallenbergs nya kärlek heter Annika Levin, internationell chef på statliga Kulturrådet i Stockholm. Och alltså inte Annika Falkengren som envetna rykten på finansmarknaden gjort gällande.

Flera initierade källor uppger nu till Realtid.se att finansmannen och kulturbyråkraten är ett par. De två ska även ha haft en romans i unga år.

Det har surrat romansrykten runt Wallenbergs starke man en längre tid. Rykteskarusellen tog fart i augusti 2008, då Jacob Wallenberg och hans dåvarande fru Marie lämnade in en ansökan om skilsmässa.

I december 2008 bekräftade också SEB till Realtid.se:

– Jacob Wallenberg har en ny kvinna sedan i somras, som heter Annika. Men det är inte Annika Falkengren, sa SEB:s talesperson Elisabeth Lennhede i december, när hon kommenterade ryktena om Falkengren.

Annika Levin började på den statliga myndigheten Kulturrådet våren 2008. Tidigare jobbade hon som kulturråd i Paris.

Kulturrådet sorterar under kulturdepartementet, och ansvarar för att pytsa ut 1,8 miljarder kronor i bidrag till olika kulturella ändamål runt om i Sverige. Som internationell chef ansvarar Levin för att ge bidrag som har med internationellt kulturutbyte att göra.

Levin jobbar även en del med projekt i samband med Sveriges ordförandeskap i EU från halvårsskiftet. Där finns en rad aktiviteter inplanerade, där Levin är involverad.

Annika Levin har, enligt Wikipedia, en karriär som filmskådespelerska i filmerna "Stenansiktet" från 1973, "Garaget" från 1975, och "Babels hus" från 1981.

I filmen Stenasiktet spelar 18-åriga Levin rollen som "Lady", flickvän till gängmedlemman John.

Klicka här för att se ett videoklipp från filmen Stenansiktet på Youtube.

Bloggen Br-voice.com skriver om ett möte med Annika Levin när hon fortfarande var kulturråd i Paris.

I blogginlägget beskrivs hur Levin gjort kulturhuset till en levande och populär mötesplats, särskilt husets kafé där det bjöds på kaffe och morotskaka.

Hon gladdes enligt bloggskribenten över hur väl mottagna svenskar blir i Frankrike.

– Vi svenskar har ett gott rykte, sa Levin enligt Br-Voice.com.

Även Dagens Nyheter skrev år 2004 en hyllningsartikel om Levins arbetsinsats med kulturhuset i Paris.

Svenska företag som SAS, Saab och Ikea uppgavs i DN-artikeln gärna hålla presskonferenser i kulturhuset.

Som frontfigur för finansfamiljen är Jacob Wallenberg ordförande i familjens investmentbolag Investor. Han sitter även i styrelserna för Wallenberg-bolagen SEB, ABB, Atlas Copco och SAS samt i familjestiftelsen Knut & Alice Wallenbergs stiftelse.

Ett udda upprag är som styrelseledamot i Coca-Cola, vilket kan antas bero på att läskbolaget vill ha en tung representant från Europa. Innan Wallenberg invaldes i den styrelsen, har den bara bestått av amerikanare.

Övriga uppdrag utanför familjens kärninvesteringar, är i styrelserna för Handelshögskolan i Stockholm och Nobelstiftelsen.

Jacob Wallenberg fyller 53 år i år, och har tre barn i sitt tidigare äktenskap med Marie Wallenberg.

Realtid.se har sökt Annika Levin för en kommentar.

Platsannonser

Logga in