Finans Nyhet

Hollywood-fabriken slaktar Stieg Larsson

Publicerad

Gör om slutet.

Realtid.se

I David Finchers filmatisering av Stieg Larssons första roman Män som hatar kvinnor har slutet gjorts om helt och hållet. Enligt TT, som refererar till tidskriften W Magazine, har manusförfattaren Steven Zaillian gjort om slutet till det bättre.

Anmäl dig till Realtid.ses nyhetsbrev Teknik, Media och Telekom som skickas ut varje tisdag

Det är sedan tidigare känt att manusförfattaren har gjort mindre förändringar vad gäller karaktärerna i ”The girl with the dragon tattoo”. Som exempel kan nämnas att karaktären Mikael Blomkvist har blivit mindre promiskuös, medan fixstjärnan Lisbeth Salander agressiva beteende blivit än tydligare.

Annons

Men nu har alltså manusförfattaren Steven Zaillian tagit ett rejält kliv framåt i sin egen tolkning genom att göra om slutet. Något som kanske kan ses som att svära i kyrkan, enligt TT som i sin tur refererar till W Magazine.

Samtidigt konstaterar samma tidning att Steven Zaillian har förbättrat historien och ”manusets slut är mer intressant.”

Rooney Mara spelar Lisbet Salander. För henne har arbetet med filmen blivit något av en chock. Under sin audition fick hon bland annat göra den våldsamma scenen där Salander hämnas på sin förmyndare med hjälp av en penisattrapp och en tatueringsmaskin.

Annons

När hon väl fått rollen fick hon genomgå en utseendemässig transformation, bland annat med hjälp av nygjorda piercingar på väl valda delar av kroppen.

– Jag som inte ens hade haft hål i öronen förut, säger Rooney Mara till W Magazine.

Annons