M&A

Hoist köper italienskt kredithanteringsföretag

Hoist Finance förvärvar ett italienskt kredithanteringsföretag och stärker därmed sitt erbjudande till den italienska banksektorn.

Uppdaterad 2018-10-11
Publicerad 2018-10-11

Hoist Finance köper italienska kredithanteringsbolaget Maran Groups. Förvärvet skall bredda Hoists, redan tidigare, erbjudande till den italienska banksektorn.

- Förvärvet av Maran Groups verksamhet kommer att addera kapacitet och kompetens till vår nuvarande verksamhet i Italien och skapa en integrerad serviceplattform vilket etablerar oss som en kredithanteringspartner med en helhetslösning för den italienska finanssektorn, säger Klaus-Anders Nysteen, vd för Hoist Finance, i ett pressmeddelande.

- Efter förvärvet av Maran Groups verksamhet kommer vi att kunna erbjuda hela det utbud av tjänster som efterfrågas av den italienska banksektorn, med både kredithantering och portföljförvärv samt en kombination av dessa två. Förvärvet breddar också vår kompetens inom andra tillgångsklasser, säger Clemente Reale, Country Manager Hoist Finance Italy.

Maran Group grundades 1993 och är ett kredithanteringsföretag med en kundbas som bland annat omfattar de större italienska bankerna och finansinstituten. Maran Group har ett callcenter med en personalstyrka på cirka 200 personer.

Transaktionen kommer inte att ha någon betydande inverkan på Hoist Finance finansiella ställning.

Platsannonser