Finans

Hoist Finance lanserar ny verksamhetsmodell

Att verka som ett företag, One Hoist Finance, har avsevärt ökat samarbetet över landsgränser, harmonisering och standardisering av processer.

Publicerad 2020-12-14

Från och med 1 januari 2021 kommer Hoist Finance att etablera en ny verksamhetsmodell med fyra affärsområden; Contact Centre Operations (verksamhet för kundkontaktcenter), Secured non-performing loans (förfallna fordringar med säkerhet), Digital (förfallna fordringar utan säkerhet) och Retail Banking (icke-kreditförsämrade fordringar). Det framgår av ett pressmeddelande.

– Med One Hoist Finance organisationsmodell på plats är vi nu redo att vidareutveckla verksamheten inom alla våra tillgångsklasser, öka vårt utbud av produkter och tjänster samt att katalysera våra digitala ambitioner. Detta kommer vidare att stärka vårt fokus på verksamhetsutveckling och marknadsexekvering, och föra oss närmare våra kunder, säger Klaus-Anders Nysteen, vd för Hoist Finance i en skriftlig kommentar.

Den nya organisationen medför betydande förändringar i ledningsgruppen, och fyra nya medlemmar välkomnas; Jarkko Heinonen som Chief Digital Officer, Jelle Dekkers som Chief Contact Centre Operations Officer, Melanie Foster som Chief of Staff, och Julian Winfield som Chief Market Execution Officer.

Jelle Dekkers är landschef för Hoist Finance BeNeLux sedan 2017 och kommer att ansvara för verksamheten i kundkontaktcenter som verkar för samtliga affärsområden. 

Melanie Foster började på Hoist Finance 2012 i samband med förvärvet av Robinson Way. Melanie kommer som Chief of Staff att ansvara för funktionerna People, Strategy, Communication och Legal.

Julian Winfield är landschef för Hoist Finance UK sedan 2016 och kommer att ansvara för utvecklingen av ländernas strategiexekvering tillsammans med landscheferna, baserat på respektive affärsområde. Julian arbetade tidigare som CFO på Paymentshield, en försäkringsförmedlare som är ett dotterbolag till Towergate. 

Från och med 1 januari 2021 har Hoist Finance ledningsgrupp följande medlemmar:

Klaus-Anders Nysteen, Chief Executive Officer

Julian Winfield, Chief Market Execution Officer

Jelle Dekkers, Chief Contact Centre Operations Officer

Jarkko Heinonen, Chief Digital Officer

Fabien Klecha, Chief Secured Assets Officer

Julia Ehrhardt, Chief Retail Banking and Business Development Officer

Christer Johansson, Chief Financial Officer

Stephan Ohlmeyer, Chief Investment Officer

Melanie Foster, Chief of Staff

 

Platsannonser

Logga in