Annons

Annons

Hoist Finance ingår ett forward flow-avtal om 90 miljoner euro

Hoist Finance har ingått ett så kallat forward flow-avtal med ett italienskt finansiellt institut. Det totala investeringen uppgår till cirka 90 miljoner euro.

Hoist Finance meddelar under tisdagskvällen att man ingått ett så kallat forward flow-avtal med ett italienskt institut. den totala investeringen i avtalet uppgår till 90 miljoner euro, eller cirka 915 miljoner kronor, och sträcker sig upp till 18 månader. Avtalet är ett av det första och största forward flow-avtal som ingåtts på den italienska marknasen, enligt pressmeddelandet.

– Vårt företag bygger en stark och solid position som en rättvis och långsiktig partner i det europeiska banksystemet. Vi uppmuntras av det faktum att fler och fler banker vänder sig till Hoist Finance för att hjälpa dem med oreglerade lån. Avtalet bekräftar vårt partnerskap med en av Europas större banker och vi är stolta över att de har förtroende för Hoist Finance som partner när det gäller att hjälpa dem med förfallna icke-säkerställda konsumentkrediter under de närmaste och ett och ett halvt åren, säger Jörgen Olsson, vd för Hoist Finance, i en kommentar.

Annons

Annons

Forward Flow-avtal

Banker, kreditkortsutgivare och andra långivare förlänger ibland krediten till personer som inte kan eller vill inte betala tillbaka pengarna. Istället för att skriva av dessa lån kan fordringsägaren sälja skulden till ett företag som specialiserat sig på att återvinna så mycket av pengarna som möjligt. Ett forward flow-avtal är en typ av kontrakt mellan en skuldköpare och en långivare.

Priset är baserat på hur mycket av skulden köparen sannolikt kommer att kunna återvinna. Långivaren blir av med fordringen från sina böcker och omvandlar dessa till en inkomst. Dessutom sänker långivaren kostnaderna genom att eliminera fruktlösa insamlingsinsatser. Köparen å sin sida har säkrat den förutsägbara skulden som kan hämtas in.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons