Finans

Hoist Finance förvärvar tillgångar från GetBack

Det svenska kredithanteringsföretaget Hoist Finance förvärvar en tredjedel av det polska skuldhanteringsbolaget GetBacks tillgångar.

Uppdaterad 2019-02-01
Publicerad 2019-02-01

Hoist Finance har tidigare lagt ett bud som överstiger 1 miljard polska zloty (PLN), motsvarande över 2,4 miljarder kronor, för att förvärva samtliga tillgångar från det Polska skuldhanteringsbolaget GetBack. För drygt en vecka sedan meddelade Hoist Finance att man var i slutfasen av att nå en överenskommelse om att förvärva ungefär en tredjedel av förfallna konsumentlån, som ägs av GetBack. Under fredagsmorgonen meddelar Hoist Finance att man nu har ingått ett avtal om förvärva tillgångar upp till 400 miljoner zloty, motsvarande 968 miljoner kronor.

Mer än 95 procent av tillgångarna består av förfallna konsumentlån utan säkerhet, en mindre del inkluderar konsumentlån med säkerhet samt lån till småföretag.

– Hoist Finance står fast vid att fortsätta växa och bidra till konsolidering av marknaden. Genom avtalet med GetBack, levererar Hoist Finance på sin tillväxtstrategi och förbättrad operationell effektivitet, säger Klaus-Anders Nysteen, vd Hoist Finance. 

Transaktionen förväntas slutföras i mitten av april, med förbehåll för godkännande av relevanta myndigheter och intressenter, däribland den av domstolen utsedda rekonstruktören för GetBack, framgår det av pressmeddelandet.

– Den Polska marknaden är mogen, professionell och växande och vi är väldigt glada över att kunna stärka vår närvaro på den polska marknaden, säger Maksym Wójcik, landschef Hoist Finance Polen.

Platsannonser