Annons

Annons

Stefan-Persson.jpeg

Stefan Persson är huvudägare och ordförande i H&M. Foto: Press

H&M vägrar kommentera utköpsrykten

UPPDATERAD. H&M:s huvudägare Stefan Persson ska ha kontaktat flera internationella storbanker kring finansiering av ett utköp av H&M från börsen, enligt brittiska medieuppgifter. "Varken ägarfrågor eller rykten är något som vi väljer att kommentera", säger Nils Vinge, IR-chef på H&M till Realtid.se.

Vid 13.30-tiden på måndagen hade H&M-aktien rusat med över 18 procent på utköpsryktena som först presenterades av den brittiska Daily Mail-skribenten Ben Harrington som på frilansbasis rapporterar för tidningen.

2016 skrev han bland annat om att svenska Fingerprint avvisat ett kinesiskt bud. Det blev dock aldrig av. Men nyheten varken bekräftades eller dementerades av biometribolaget.

Ben Harringtons färska H&M-nyhet har på måndagen plockats upp av bland andra Di, Omni och Veckans Affärer i Sverige.

Annons

Annons

Enligt uppgifterna ska klädbolagets huvudägare och ordförande Stefan Persson hört av sig till Goldman Sahs, JP Morgan, UBS och Natixis kring ett eventuellt utköp av H&M från börsen.

"Det här är en ägarfråga och ett rykte. Varken ägarfrågor eller rykten är något som vi väljer att kommentera", skriver Nils Vinge, IR-chef på H&M i ett mejl till Realtid.se.

I ett mejl till nyhetsbyrån Finwire ger bolagets kommunikationschef Kristina Stenvinkel ett liknande besked och skriver att H&M "har som policy att inte kommentera rykten". Även Stefan Perssons eget invetmentbolag Ramsbury ger samma svar till Di.

Samtidigt konstaterar Di att Stefan Persson i mitten på juni med bestämdhet avvisade alla typer utköpsrykten som även florerade då.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons