FinansNyhet

H&H Group startar ny byrå 

Martin Peterson, vd H&H Group, Anna Grieves, Susanne Lundmark och Rich Nadworny startar Savvy tillsammans.
Publicerad

H&H Group fortsätter att växa. Nystartade Savvy blir den trettonde byrån och kommer att drivas som en start-up av tre erfarna service-designers.

Rakel Lennartsson

Savvy ska hjälpa organisationer att stärka sin handlingskraft i dagens snabba och omvälvande digitala och globala utveckling. Byrån, som fokuserar på partnerskap med kunderna, kommer främst att leverera inom områdena service design, innovation och kulturdesign. 

Finanssektorn är en viktig kund, säger H&H Groups vd, Martin Peterson, till Realtid.

Vad är bakgrunden till den nya byrån?

Annons

– Vi kom i kontakt med Anna Grieves, som är vd för den nya byrån. Idén föddes tillsammans med henne och hennes kollegor Susanne Lundmark och Rich Nadworny. Jag tror att trion sökte ett sammanhang där de kunde få handlingsutrymme och frihet att växa. Det passade vår filosofi och vi bestämde oss för att tillsammans bygga upp någonting med bas och utgångspunkt i deras kompetens, säger Martin Peterson. 

De tre medgrundarna har alla en bakgrund inom Transformator Design, som förra året köptes av Acando. Tillsammans har de lång erfarenhet av att jobba med kund- och medarbetardriven affärs- och organisationsutveckling för företag och organisationer som SEB, Arbetsförmedlingen, Apoteket, Migrationsverket, Systembolaget, UR och Trygg Hansa.

– Vi möjliggör bättre affärsbeslut baserade på ett användar- och kundperspektiv. Genom väl beprövade metoder förenklar vi komplexitet och ökar träffsäkerheten på transformation. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på att med extern hjälp utveckla organisationers egen innovations-, hållbarhets- och kundcentreringskultur för att möta morgondagens affärer, säger Anna Grieves, vd på Savvy, i ett pressmeddelande.

Annons

Savvy blir det trettonde bolaget i H&H Group. Inom ett år siktar man på att vara ett femtontal medarbetare, några är redan på väg in.

Vilka profiler söker ni?

– Vi är alltid ute efter folk som gillar att lösa krångliga problem och som är nyfikna på att verkligen göra det bättre för andra människor och skapa hållbar förändring, säger Anna Grieves.

Annons

Dessa service-designers finns bland management- och organisationskonsulter eller kommer direkt från utbildningar som Hyper Island, konst- och designhögskolorna eller exempelvis Linköpings universitet

Bolaget har sin bas tillsammans med flera andra systerbyråer inom H&H Group på Sveavägen 20.

Hur mycket satsar H&H Group i den nya byrån?

– Vi tillför de resurser som behövs för att bygga företaget ganska snabbt. Vi har stort fokus på att växa och utvecklas tillsammans med kunderna; tillväxten sker inom ramen för kunduppdragen. Gruppen erbjuder resurser och inspiration samtidigt som möjligheterna till samverkan med systerbyråerna katalyserar utvecklingen, säger Martin Petersson.

 

Savvys och H&H Group

Savvys tre grundare har arbetat på Transformator Design tills i somras. Anna Grieves sedan 2011 (vd från 2017). Susanne Lundmark sedan 2013, efter att ha varit affärsutvecklare på SEB. Rich Nadworny sedan 2017 som Capacity Building Lead.

H&H Group är långsiktiga och engagerade ägare till framgångsrika kommunikationsföretag. Genom att värna om entreprenörsandan och kulturen ges varje byrå frihet att utvecklas på det sätt som passar bäst.
Gruppen har en samlad byråintäkt på cirka 500 miljoner kronor med drygt 400 medarbetare i Stockholm, Malmö, Linköping, London och Shanghai.

Gruppen består av Hallvarsson & Halvarsson, Comprend, Intellecta Corporate, Jung Relations, Creo, Springtime, Hilanders, Tomorrow, Identx, Involve, Consilio och Bysted. 

Annons