Annons

Annons

Ola_Rollen_796x449.jpg

Ola Rollén, vd för Hexagon, är en av de nya delägarna i det finländska spelbolaget Nitro Games.

Hexagon förvärvar mätföretaget Nextsense

”Teknologierna kompletterar våra lösningar inom smarta fabriker”, kommenterar Hexagons vd Ola Rollén.

Hexagon meddelar under tisdagsmorgonen att bolaget förvärvar mätföretaget Nextsense, som beskrivs som en innovatör av mätsystem för kvalitetskontroll av ytskikt med icke-kontaktteknologi. 

Hexagon skriver även att Nextsense "lösningar förbättrar produktkvalitet inom fordons-, järnvägs, stål- och flygindustrin, snabbt och effektivt med mikrometerprecision".

Nextsense grundades 2007 och har över 80 anställda världen över med huvudkontor i Graz, Österrike. 

Annons

Annons

"Deras avancerade manuella samt automatiserade lösningar är baserade på den patenterade calipri-teknologin vilket innebär att den automatiskt kompenserar för lutning och rotation vid scanning. Detta möjliggör omedelbart agerande på avvikelser och defekter på ytor, med noggranna mätvärden som inte påverkas av operatören”, skriver Hexagon i pressmeddelandet.  

- Genom de allra senaste teknologierna och algoritmerna från Nextsense kan åtgärder och korrigeringar ske i ett tidigare skede. Teknologierna kompletterar våra lösningar inom smarta fabriker, där grunden är att utnyttja den fulla potentialen av kvalitetsdata,” säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén. 

- Dessutom ökar förvärvet bredden i vår lösningsportfölj inom passform och ytbehandling för fordonsindustrin – analysen av hur väl de olika bilkomponenterna passar ihop, samt inom industrier som järnväg och stål där vi idag har relativt liten närvaro. Kombinationen av sensorer, mjukvara och avancerad analys skapar mervärde för alla kunder, samtidigt som den globala räckvidden för Nextsenses lösningar expanderar till nya marknader och regioner, fortsätter Ola Rollén.  

Nextsense konsolideras från och med idag och kommer drivas under divisionen Manufacturing Intelligence. Bolagets omsättning uppgick till 12 miljoner euro under 2017.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons