Fastigheter

Hemfosa ned 40 procent efter delning

Hemfosa-aktien ned med nära 40 procent efter beslutet att Hemfosas aktie handlas utan rätt till utdelning av aktier i Nyfosa från och med i dag.

Uppdaterad 2018-11-20
Publicerad 2018-11-20

Från och med idag handlas Hemfosas stamaktie exklusive rätt till utdelning av aktier i dotterbolaget Nyfosa AB. Sista dag för handel med Hemfosas stamaktie med rätt till utdelning av aktier i Nyfosa var igår den 19 november 2018. 

En halvtimme efter börsens öppnande i dag, tisdag, var aktien ned 38,79 procent.

Av ett pressmeddelande framgår det att avstämningsdag för erhållande av aktier i Nyfosa är den 21 november 2018 och första dag för handel med Nyfosas aktie på Nasdaq Stockholm är den 23 november 2018. 

En aktie i Hemfosa medför rätt till en aktie i Nyfosa.

Utdelningen innebär en uppdelning av koncernen i två noterade bolag, ett bolag som fokuserar på samhällsfastigheter (Hemfosa) och ett transaktionsintensivt, opportunistiskt bolag (Nyfosa). 

"Styrelsen bedömer att en uppdelning av Hemfosa och en separat notering av Nyfosa medför bättre förutsättningar att växa och tillvarata affärsmöjligheter på såväl den kommersiella fastighetsmarknaden som på marknaden för samhällsfastigheter”, framgår det av pressmeddelandet.

Inför delningen sänkte Carnegie sin rekommendation för Hemfosa till behåll från köp. 

Den riktade emissionen hade en lock-up som gick ut den 19 september. Samma dag sänkte DNB Markets från köp till behåll.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in