Annons

Annons

Hemfosa köper för halv miljard

Fastighetsbolaget Hemfosa genomför förvärv på samtliga tre marknader till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 575 mkr och med årliga hyresintäkter om cirka 42 mkr.

Förvärven i Sverige och Norge kompletterar befintlig portfölj väl på orter där Hemfosa redan äger fastigheter och innebär potential för utveckling. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I Motala har Hemfosa förvärvat fyra fastigheter om totalt cirka 12 800 kvadratmeter. Fastigheterna ligger i centrala Motala och hyser skolor, offentliga kontor och kommersiella kontor. Bland hyresgästerna återfinns Motala kommun och Academedia. Tillträde är planerat till den 3 juni 2019.

I Tønsberg och Sarpsborg, båda i Stor-Osloregionen, har Hemfosa förvärvat två fastigheter med fem byggnader i centralt läge om totalt cirka 16 100 kvm. Betydande synergieffekter möjliggörs genom närhet till Hemfosas befintliga fastigheter samtidigt som båda fastigheterna erbjuder potential för utveckling genom tillbyggnation. 

Annons

Annons

Hemfosa har även förvärvat fyra förskolor i Uleåborg, Finlands femte största stad som ligger i den snabbt växande regionen Norra Österbotten.  Fastigheterna är fullt uthyrda till Touhula, Finlands största privata förskoleoperatör.

– Vi är nöjda att vi genomfört förvärv på alla våra tre marknader. Ambitionen är att hålla ett högt tempo på förvärvsmarknaden och vi fortsätter att utvärdera ett stort antal affärer, kommenterar Caroline Arehult, vd för Hemfosa i samma pressmeddelande.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons