Annons

Annons

Hemfosa köper fastigheter för 1,1 miljard kronor

Hemfosa köper en fastighetsportfölj till ett värde drygt 1,1 miljard kronor av Klövern. Portföljen består till merparten av kontorsfastigheter.

Genom köpet, på 1,1 miljard kronor, kompletterar Hemfosa sitt fastighetsbestånd i tillväxtkommuner i norra och mellersta Sverige och stärker ytterligare sin position som specialist inom samhällsfastigheter.

Fastigheterna är belägna i Sollefteå, Härnösand, Falun och Örebro. Fastigheternas totala yta uppgår till cirka 155 000 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till 141 mkr där hyresintäkterna från samhällshyresgäster utgör cirka 70 procent. Säljare av fastigheterna är Klövern AB.

Fastigheterna består till merparten av kontors- och utbildningslokaler i bra lägen med hyresgäster främst inom samhällssektorn. Största hyresgäster är Transportstyrelsen, Högskolan Dalarna, Härnösands Kommun, Sollefteå Kommun och Falu Kommun. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 3,5 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 91 procent.

– Hemfosa bevisar återigen förmågan att identifiera och genomföra stora förvärv som passar mycket väl in i den växande svenska samhällsfastighetsportföljen. En affär som denna ger oss möjlighet att förvärva en volymmässigt stor portfölj till en bra avkastning på intressanta och växande orter i Sverige, säger Jens Engwall vd för Hemfosa, i ett pressmeddelande.

 

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons