Fastigheter

Hemfosa köper för 858 miljoner

Fastighetsbolaget köper fem fastigheter i centrala Örnsköldsvik.

Uppdaterad 2017-05-17
Publicerad 2017-05-17

Köpeskillingen uppgår till för 858 miljoner kronor och säljare är Nybergs Fastigheter & Förvaltning samt Örnsköldsviks Framtid AB. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 67 000 kvadaratmeter. Omkring 40 procent av hyresvärdet härrör från offentligt finansierade hyresgäster och största hyresgästen är Örnsköldsviks kommun. Övriga hyresgäster är bland annat Övik Energi, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket och Umeå universitet.

"Genomsnittlig avtalslängd är 3,8 år och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Hemfosa bedömer att den genomsnittliga hyreslängden har potential att kunna förlängas och att fler samhällshyresgäster bör kunna attraheras till fastigheterna. Fastigheterna tillträds den 18 maj 2017", skiver bolaget i pressmeddelandet. 

Hemfosa köper även en samhällsfastighet i Uppsala, med kontor för Migrationsverket, för 145 miljoner kronor. Bolaget investerar ytterligare 55 miljoner kronor i en pågående ombyggnation.

Platsannonser