Annons

Annons

Hemfosa köper för 3,6 miljarder

Hemfosa förvärvar en fastighetsportfölj med kontor, lager och logistikfastigheter i tillväxtkommuner och transportknutpunkter i Sverige till ett totalt värde om cirka 3,6 miljarder kronor.

 

Hemfosas nyförvärv består av en fastighetsportföljen som utgörs av 51 fastigheter om totalt cirka 460 000 kvadratmeter med bruttohyresintäkter (årliga hyresintäkter inklusive alla tillägg) om 318 miljon kronor. Förvärvet avser en portfölj av kommersiella fastigheter som kommer att ingå i dotterbolaget Nyfosa. Fastigheterna är belägna i 17 städer i främst mellersta och södra Sverige, bland annat Stockholm, Malmö, Västerås, Borås och Lund. Bland hyresgästerna återfinns bland annat Speed Logistics, DHL Nordic, Haldex Brake Products och PostNord Sverige och genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 3,4 år. Scius Partners har företrätt säljaren som dess lokala operativa partner.

– Det här är en portfölj som både bidrar med god intjäning och passar väl in i den portfölj av kommersiella fastigheter vi har vid sidan om samhällsfastigheterna och som vi samlat i dotterbolaget Nyfosa inför en tilltänkt delning av koncernen. Fastigheterna kompletterar det kommersiella beståndet väl geografiskt och i fastighetskategorierna kontor och lager/logistik. Den ger oss också möjlighet till vidareförsäljningar av vissa fastigheter i kombination med nuvarande bestånd, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa, i ett pressmeddelande.

 

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons