En avkopplande sommar.
Helg

Vad gör en konsult när jobbet inte kallar?

När sommaren går mot sitt slut är det många som undrar vad pr-konsulterna, revisorerna och managementkonsulterna passade på att göra när jobbet för en gångs skull inte kallade. Realtid har frågat folk i branschen.

Uppdaterad 2017-08-25
Publicerad 2017-08-25

Dan Brännström, generalsekreterare på branschorganisationen FAR


Vad gjorde du i sommar?

–  Som vanligt tog min fru och jag en tur till Österlen. Där trivs vi så gott. Inga stora städer, inga motorvägar och ingen stress utan härliga människor i vacker miljö. Annars har vi mest hållit oss hemma på västkusten och träffat släkt och vänner. En kul grej har varit att åka skidor i Skidomen i Göteborg, 20 grader ute och samtidigt -4 inne. Vad gör man inte för att kunna vinna Vasaloppet…

 Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –  Tveklöst trädgårdsfesten med släkten. Vi bjuder varje år hem hela tjocka släkten mitt i sommaren. Vi grillar och har lekfull femkamp över alla generationsgränser. Det är riktigt, riktigt roligt.
 

Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group

Vad gjorde du i sommar?

 –   Jag har för det mesta varit hemma och kopplat av i skärgården med mina barn och träffat min familj i Skåne.

Vilket är ditt bästa sommarminne?

 – Mitt bästa sommarminne i år är faktiskt en avstickare från semestern till Moskva för att hälsa på vår samarbetspartner i Ryssland; EM Communications. Deras sommarfest var något långt utöver det vanliga!
 

Daniel Hjelte, Managing Director Accenture


 Vad gjorde du i sommar?

 –   Sommaren har spenderat i Sverige, mest hemma i Stockholm med huspyssel men en även en del Gotland. På något märkligt sätt har solen förföljt oss trots utebliven ryssvärme.

 Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –   Mitten av juli på Fårö med familjen: Mulen dag med mycket blåst. Vi är helt ensamma på stranden och begrundar tillsammans det kalla vattnet (familjen består av 60 procent badkrukor). Då bestämmer vi oss, nu kör vi! Vi kastar oss ut i vattnet i enad trupp skrikandes som tokar. Det blev årets första dopp och ett minne för livet!
 

Ronnie Wahnberg, revisor KPMG

Vad gjorde du i sommar?

 –   En av fördelarna med att arbeta inom revision är semestrarna, de är oftast lite längre än vad gemene man har, då revision är säsongsbetonat och vi har lågsäsong just på sommaren. Allt som allt hade jag lite mer än sex veckors semester. Semestern börjades med en veckas segling från Stockholms skärgård till Västervik med tre barndomsvänner. Sedan bjöd sommaren på bröllop, fjällvandring i Norge med goda vänner samt en veckas utlandsvistelse i Frankrike.   

Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –   Förutom att bara varva ner och koppla av måste jag ändå säga att det bästa minnet är när jag och min sambo satt hos barnmorskan och gjorde ultraljud fick reda på att barnet som vi väntar växer i den takt det ska och allt ser bra ut. Då vi väntar vår förstfödda har vi inte varit med om detta tidigare. Måste säga att det var en fantastisk känsla att få se lille sonen på skärmen. En obeskrivlig känsla helt enkelt.  


Jan Fredriksson, Managing Director, Northern Link PR

Vad gjorde du i sommar?

 –   Frånsett en toppenvecka med bad och värme i Bulgarien med min hustru och tre barn, har jag varit i Sverige hela sommaren. Vi har bland annat lånat min svågers lägenhet på Hisingen i nästan två veckor, vilket gjorde att vi fick närmare till havet än vi har i Kumla där vi bor. Nu verkade vi inte vara ensamma om att välja Göteborg...Trots att vi var där efter Gothia Cup, har jag aldrig sett så mycket folk där, varken på stan eller på Liseberg. Utöver det har vi varit hemma i Kumla och bytt ut marksten mot en träaltan och ett uterum. Som vanligt har det även blivit en hel del fotboll eftersom både min son och min äldsta dotter spela i IFK Kumla. Varje sommar räknar jag med att jobba en del i princip varje dag, vilket är naturligt när vi har många kunder från andra länder som inte går på semester förrän senare. Med lite planering fungerar det bra utan att familjen blir lidande. 

Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –  För min del stämmer klyschan att stunderna då man bara stannar upp och bara njuter av att semestra med familjen är de bästa. Två specifika tillfällen som jag tänker på är också Håkan Hellströms första spelning på Ullevi samt när ÖSK fotboll satte 2-2 på övertid borta mot IFK Göteborg i fotbollsallsvenskan. Det sämsta minnet är nog när vi hade parkerat bilen vid Mall of Scandinavia och det tog mig nära två timmar att hitta den igen när vi skulle åka hem. Ska nog vara mer uppmärksam på vilken våning jag ställer den nästa gång. 
 

Daniel Alsén, partner at McKinsey & Co and Leader of Digital McKinsey in Northern Europe


Vad gjorde du i sommar?

 –    Det blev en del jobb, men även agriturismo på Sicilien, båt i Stockholms skärgård och flugfiske på Island.

Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –   Det var nog en dag ute på Gillöga vid havsbandet. Vi hade en helt stilla kväll med öppen horisont och fantastiska färger i solnedgången.
 

 Jakob Tenselius, Regionchef Öst, BDO


Vad gjorde du i sommar?

 –   Jag tillbringade mycket tid med familj och vänner. En stor del av sommaren var vi ute med båten i Stockholms skärgård. Det är ett fantastiskt sätt att koppla av på och samtidigt få mycket tid med familj och vänner som jag inte hinner träffa så mycket som jag vill under intensiva jobbveckor. Sedan har jag även hunnit med att äta stora lass med glass!

 Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –  Det finns några magiska solnedgångar som dyker upp på näthinnan. En mysig klippa, ett glas vin i handen och några goda vänner att prata med. Det är svårslaget.
 

Sofia Arfvidsson, revisor på EY

Vad gjorde du i sommar?

 –  Jag har haft långledigt i sommar och spenderat den med familjen i Sverige. Vi har renoverat en liten stuga på sommarstället i Stockholmsskärgård vilket har upptagit stor del av ledigheten men har även hunnit med att testa mig igenom GB’s glassortiment och bland annat tittat på raukarna på Fårö.

Vilket är ditt bästa sommarminne?

 –  Oj har många härliga minnen från sommaren men en speciell dag var en heldagstur på Islandshäst i Gotlandsnatur i underbart sommarväder som avslutades med att bada med hästarna, den tar jag med mig till kalla vinterdagar.

 

Platsannonser