Annons

Annons

Påskläsning

Så firar branschprofilerna påsk

Vad gör egentligen en revisor, en jurist, en managementkonsult och en pr-konsult när påskledigheten gör sitt intåg och det är dags att stänga ner jobbdatorn? Realtid har frågat tio branschprofiler om deras planer under ledigheten.

Kristina Lindahl von Sydow, vice vd på public affairs-byrån Rud Pedersen


– Vi är nere på Västkusten och öppnar vårt sommarhus inför säsongen. Det ligger i Träslövsläge som är ett fiskeläger strax söder om Varberg. Det blir trädgårdarbete och lövkrattning för att få upp alla fjolårets löv. I Stockholm bor vi i Gamla stan så det är skönt att vara utomhus mycket. Det ger perspektiv att titta på alla stora ekar som min morfar planterade på tomten och att se våra barn leka och klättra över samma stenar som jag själv gjorde när jag var barn.

I helgen blir det också tid för läsning, berättar Kristina Lindahl von Sydow.

– Eftersom jag jobbar med rådgivning och politisk analys brukar jag också läsa längre artiklar när jag är ledig, men självklart också skönlitteratur. Jag har precis läst ut den sista boken i Elena Ferrantes Napoli-svit.

Kristina Lindahl von Sydow planerar även att hinna med en och annan löprunda längs med havet och runt fiskläget och på skärtorsdagen intas middagen på klassiska surfarstället John's Place i Apelviken.

Magnus Krusberg, Sverigechef på PA Consulting


– Påsken är för mig en kravlös och skön helg. Våra familjer ses på vackra Öland för för att umgås under enkla former. Öland är fantastiskt och visar ofta sin bästa sida den här tiden på året - fullt med blåsippor, fågelliv och mycket sol och vind. Dagarna får passera med några sköna promenader vid havet, lite snickrande på huset och några hål golf.

Jakob Tenselius, auktoriserad revisor och regionchef på BDO

–  Jag kommer att tillbringa påskhelgen med familj och vänner. Den expansiva fas vi befinner oss i på BDO gör att jobbet ofta är intensivt och tar mycket tid. För mig är det viktigt att hitta en bra balans till det, så därför blir det fullt fokus på nära och kära under långhelgen.Vi inleder helgen tillsammans med goda vänner ikväll och senare under helgen åker vi vidare till Östergötland där mina föräldrar bor. Förhoppningsvis hinner jag även med något träningspass för att kompensera för all god mat som äts under helgen.

Annons

Annons

Elinor Pejryd, Biträdande jurist på Foyen Advokatfirma


–  Jag ska passa på att träffa familj och vänner. Det känns extra viktigt efter attacken i Stockholm förra fredagen.

Helgen firas in med ett glas vin tillsammans med vänner på skärtorsdagen, berättar Elinor Pejryd och på långfredagen blir det en ridtur i det vackra naturvårdsområdet Långängen på Lidingö.

– Jag uppskattar att komma bort från stan och det ska bli härligt att ha gott om tid i stallet och kunna utnyttja dagsljuset ordentligt.

Elinor Pejryd berättar att hennes mans föräldrar sedan kommer och hälsar på. Planen är att ta med dem på brunch på Högberga Gård och kanske hinns även ett muséebesök med.

– På Fotografiska finns just nu flera utställningar som verkar intressanta, framför allt Lennart Nilssons fotografier som jag har varit fascinerad av sedan jag var liten.

Det blir även påsklunch hemma hos Elinor Pejryd  med både hennes och hennes mans familj. Kanske bjuds det även vi påskäggsjakt.

– Sedan tror jag att det blir mycket vila och titta på Netflix. Vi följer alldeles för många serier och unnar oss gärna minst en sovmorgon varje helg. Jag älskar att ligga kvar i sängen och dricka kaffe och läsa. Det är min bästa uppladdning inför den kommande jobbveckan.

Jeanette Fors-Andrée, krishanterare och medierådgivare


Jeanette Fors-Andrée ser fram emot påskhelgen som ska spenderas med familj och släkt från Skåne.

– Jag har lite jobb, men annars ska jag bara vara med familjen. Jag ska också ut och springa. Sedan drygt ett år tillbaka är det mitt sätt att tömma huvudet efter långa och intensiva dagar. Det är underbart skönt att med bra musik i lurarna utvärdera det jobb som varit, samla tankarna och samtidigt tömma huvudet och hämta ny energi. Men jag har en liten utmaning: jag har problem med vänster hälsena och bör ta det lite lugnt.

Jeanette Fors-Andrée berättar att de har besök av släkt från Skåne som bor hemma hos dem och att det troligen kommer att planeras för en utflykt.

– Annars är det skönt att inte planera så mycket och bara ta det som det kommer. Speciellt efter två intensiva veckor.

Ylva Gnosse, senior consultant på Regi


– Det blir mycket ridning och hästliv i helgen samt att umgås med familj och vänner - det ska bli skönt! Familjens älskling, hästen Triumf har en tendens att ta över all fritid. Livet med honom innebär allt jag behöver för att må bra och koppla av: skogspromenader, dressyrridning med min dotter och adrenalinkickar på hoppträningen. "Trulle" är en gammal tävlingshäst och han har lärt mig att hoppa bättre och lite högre!

Maria Bucher, presschef på KPMG


– Jag hade tänkt ha en ganska lugn Stockholmspåsk, man vill bara vara med sin nära och kära efter fredagens hemskhet. På torsdag inleder jag med ett yoga-pass. På fredagen åker jag, min fästman och hans två barn till mina föräldrar för att äta middag och umgås.

På lördagen blir det en långpromenad i Nacka-reservatet, bort till Hellas eller Söderbysjön och barnen får leta påskägg, berättar Maria Bucher.

– Vi har gått där några lördagar i rad nu, fantastiskt fint att se hur mer och mer grönska blommar ut. På lördagskvällen ska vi äta middag med några goda vänner. Resten av påsken är ganska oplanerad, eventuellt går vi förbi Moderna på söndag och ser Marina Abramovic.

Patrik Westander, vd för pr-byrån Westander


– Jag läser alltid mycket under långhelger och semestrar. Det är ofta en blandning av ledarskapsböcker, annan facklitteratur och en hel del skönlitteratur. Senast avslutad är Anthony Doerrs All the light we cannot see, en lysande bok som är både prisbelönt och storsäljare.

Skönlitteratur är bra för alla anser Patrik Westander, inte minst i oroliga tider.

– Läsande skapar förståelse för medmänniskor, stimulerar vår nyfikenhet och bidrar till ökad kreativitet. Det är viktigt för ledare, lönsamt för företag och jag tror det bidrar till välfungerande samhällen.

Lennart Pettersson, partner på advokatbyrån White & Case


– Påskhelgen börjar med ett äventyr på fredagmorgon som består i att frakta familjen (som inkluderar en treåring och en bebis) och diverse packning i så gott skick som möjligt till landstället i Roslagen. Väl där försvinner innerstadens puls rätt snabbt och barnen får all uppmärksamhet. Jag gillar att laga mat så det blir nog en hel del tid i köket och vid utegrillen.

Ett mål i helgen är att omsätta kunskaperna från en såskurs, som Lennart Pettersson tog på Restaurangakademien häromveckan, till praktik.

– I övrigt går livet sin gilla gång ute i kustbandet men en tur till Norrtälje brukar det bli. Samt en del arbete (när barnen sover) och ett halvt öga på Spurs som spelar match på påskafton.

Och hur avslutas påskhelgen?

– På söndag kommer gäster på besök och det blir fransk påsklunch och häng med min guddotter. På annandag påsk gäller det att hinna före köerna in mot Stockholm, alternativt köra någon av smitvägarna hemåt. Jag har en tidig flight på tisdag morgon så jag behöver hinna packa lite på måndag kväll också.

Erik R Skoglund, Partner, Fraud Investigation & Dispute Services, EY

– Årets sena påskhelg är ett utsökt tillfälle att ladda batterierna inför vårspurten i mitt arbete, batterierna laddas best med stimulans för både kropp och själ.

Skärtorsdag

– Arbetsveckan avslutas med ett besök på mitt vattenhål, Grodan på Grev Turegatan, som ligger längs min promenadväg hem. På Grodan summerar jag veckan med mina vänner och slänger käft med barpersonalen.

Långfredag

– Jag har anammat den norska traditionen och köpt på mig lite Påskekrim, bland annat Jo Nesbö. Väderleksutsikterna för helgen verkar inte alltför lovande, så det blir nog ett par timmar med en deckare i en bekväm fåtölj. Är boken bra, har jag svårt att lägga den ifrån mig, men så småningom beger jag mig till köket för att tillreda en lammstek.

Påskafton

– Jag har släkten på västkusten, så jag tillbringar påskafton i goda vänners lag. På kvällen skall jag bort på påskmiddag, på behagligt gångavstånd. Jag är förväntansfull och jag tror inte jag blir besviken, det blir nog god mat och dryck samt intressanta diskussioner.

Påskdagen

– Påsk eller inte, söndagsförmiddagar har sina traditioner; jag, en vän och hans Jack Russel går på långpromenad. Vi går ombytta och i raskt tempo. Vi förfäras över folk vi möter som går tre-fyra personer i bredd, gärna med en latte i ena handen och som inte förstår att det även mötande människor har lika rätt till den begränsade bredden på en gångväg. Oftast går vi ute på Djurgården, där vi fortfarande hittar nya stigar. Så här års blir jag glad av att se vårblommorna och att naturen blir grönare och grönare för varje vecka. Under ca 2 timmars promenad löser vi alla världens problem och har åsikter om allt och alla. Sekretessen om vad vi diskuterar är total; ”what’s being said on Djurgården stays on Djurgården”.

Annandag påsk

– Delar av dagen förbereder jag ett par presentationer som jag skall hålla, dels en presentation som jag skall hålla på Svensk Ryska handelskammarens årsmöte där jag skall presentera EYs nya Fraud Survey, som vi lanserade förra veckan och dels en presentation som jag ska hålla för ett nätverk som består av medlemmar i revisionsutskott. Presentationen skall handla om vilka risker styrelser och revisionsutskott måste utvärdera och hantera. Är det uppehåll, så blir det nog en ny promenad, denna gång genom Lill-Jansskogen till Norra Djurgården, det är alltid lika spännande att se hur byggprojekten i Norra Djurgårdsstaden framskrider (jag har trots allt arbetet på ett byggbolag tidigare), säger Erik R Skoglund och fortsätter:

– Jag har även tänkt att färdigställa förvaltningsberättelsen till årsredovisningen i den bostadsrättsförening där jag bor och ska också deklarera under helgen, även om det inte bara är ”ett kryss i rutan”, så tar det inte så lång tid, bortsett från den mentala förberedelsefasen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bildspel Advokat-SM i fotboll 2017

Advokat-SM i fotboll 2017, 24 herrlag och 12 damlag slöt upp på Östermalms IP och Stockholms stadion fredagen den 25 augusti. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Intensiv uppladdning vid sidan av planen. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Advokater kan använda huvudet också till annat än juridisk tvistelösning. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Advokat-SM i fotboll 2017 spelades på Östermalms IP och Stockholms stadion. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Även på fotbollsläktaren var engagemanget stort. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Pricksäker Linklatersadvokat. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Höga sparkar i straffområdet. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Glädjen var stundtals stor. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
I damernas final gjorde Gernandt & Danielsson och Törngren Magnell upp om segern. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
I herrarnas final möttes Lindahl och Vinge. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Törngren Magnells damer lyfter bucklan efter segern i finalen i Advokat-SM 2017. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Herrlaget från Lindahls firar som det anstår ett lag som vunnit finalen, det vill säga iförda guldhattar. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.
Segrare i Advokat-SM i fotboll 2017: Törngren Magnells damer och Lindahls herrar. Foto: advokat-sm.se / Marcus Gustavsson.

Helgens poddar