Helg Nyhet

Middag på Capri

Taggar i artikeln

Carl Svernlöv
Till förrätt serverades caprese på restaurang il Geranio, Foto: Carl Svernlöv
Publicerad

På den italienska ön Capri, som ligger utanför Sorrentohalvön i södra delen av Neapelbukten, fann advokat Carl Svernlöv en pärla med ett genuint medelhavskök och en hänförande utsikt.

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie besökte ön Capri i höstas, för att hålla en kurs tillsammans med professor Christina Ramberg för Limhamnsgruppen. Även om det akademiska schemat var intensivt gavs tid för att utforska den historiska ön. En kväll upptäckte Carl Svernlöv och hans hustru Alexandra restaurangen il Geranio.

Carl Svernlöv

– Geranio betyder pelargon och det första man ser när man kommer fram till restaurangen som ligger på en höjd vid havet är en matta med pelargoner under en enorm parasolltall, berättar Carl Svernlöv.

Annons

Carl Svernlöv och hans sällskap placerades vid ett bord på altanen med milsvid utsikt.

  

Utsikten

Annons

– Ute i havet glittrade de magnifika Faraglioniklipporna först i solnedgången och sedan i månljuset.

Både Carl Svernöv och hans hustru är mycket förtjusta i medelhavsköket och matlagningen på il Geranio beskrivs som "fantastisk".

– Vi inledde med en caprese som smälte i munnen och gick sedan vidare med Capris version av Moules Mariniere, tillredda med citron. Huvudrätten var en vit fisk, tillredd på neapolitanskt sätt. Genom hela måltiden drack vi vin från Campania. Kvällen avrundades med tiramisu, kaffe och grappa.

Annons

Annons