FinansNyhet

Bästa tapasen i Barcelona

Tapas på Bitacora i Barcelona, Spanien.
Publicerad

(Sponsrad) Barcelona är verkligen en stad för matälskaren. Här hittar du allt från fine dining till enklare tapasbarer. Journalisten och Spanien-kännaren Anna Lindvall tipsar om sina favoritställen.

Annons. Hela den här artikeln är sponsrad av Spanska Turistbyrån. På turistbyråns hemsida hittar du mer information och inspiration om Spanien. Du kan också följa Spanska Turistbyrån på Facebook.

Tapas 

Du kan inte lämna Barcelona utan att ha ätit tapas. Här är fyra favoriter du inte får missa!

1. Cerveceria Catalana
Cerveceria Catalana som serverar fintapas till vettiga priser eller om du har en faiblesse för Torres vin, finns deras vinotek alldeles intill.

Annons

2. Moritz
Moritz är stället för dig som älskar öl och tapas. Ölen kommer från egna mikrobryggeriet och maten har mer en touch av Galicien och till och med Tyskland. Och utbudet är stort.

Sardeller och paprika

3. Bitacora 
Bitacora är det precis lagom mycket folk och lugnet lägger sig efter trängseln i gränderna. Att tapasen är suveräna behöver knappast nämnas.

Annons

4. Bar Celta Pulperia
Om det inte vore för de smått skrämmande bläckfiskarna som ligger uppradade på disken, kan Bar Celta Pulperia, vid första anblicken påminna om vilken tapasbar som helst, men just denna ska du inte passera. För det är inte bara deras bläckfisk med chili som väcker ens lystnad, även mer traditionella tapas som patatas bravas, ensalladio russia och piementos padrones, får snålvattnet att rinna.

 

Restauranger

Barcelona bjuder på matupplevelser i världsklass. Dessa rekommenderas varmt!

Musslor

Annons

1. Alkimia
Traktar du efter en riktigt stor matupplevelse är Alkimia ett säkert kort. Förutom en fantastisk och prisvärd meny, är servicen både vänlig och perfekt. Stjärnan i Guide Michelin är med andra ord välförtjänt. 

2. Can Lluis
Om du vill äta hundra procent genuint katalanskt är det Can Lluis du skall gå. Ligger i La Raval så låt kvällen bli så där skönt bohemisk.

3. Mundial Bar
Fisk- och skaldjursrestaurangen Mundial Bar med anor från 1925 som av artisten och kocken Plura Jonsson, rankas som en av Barcelonas allra bästa.

>> Missa inte bildspelet från Barcelona

Cavasbarer

Låt cavan flöda under ditt Barcelonabesök. Och ett glas av denna bubblande dryck är givetvis aldrig långt bort. Men passa gärna på att besöka någon av de ”riktiga” cavasbarerna. 

cava_150.jpg

1. La Xampanyeria – Can Paixano
På La Xampanyeria – Can Paixano är det i princip alltid fullt men låt det inte hindra dig från att kryssa försiktigt fram till bardisken och beställa ställets egna cava för bara några euro glaset. 

2. El Xampanyet
En av de mer anrika cavasbarerna El Xampanyet ligger på samma gata som Picassomuséet. Väl värt ett besök både för cavan som för de vackert kaklade väggarna och den trevlige personalen.

3. Café Vienés
Kanske känner du igen dig när du kliver in i hotellbaren Café Vienés från paradgatan Passeig de Gràcia? Inte så konstigt, den här byggnaden förekommer nämligen i Woody Allens film, Vicky Cristina Barcelona. Har du tur kan ackompanjeras ditt glas cava av ett jazzband.

 

Churros

Precis som med tapasen ska man inte missa att äta churros, detta spanska friterade bakverk, när man är i Barcelona, gärna på  Chocolateria Granja Dulcinea.

 

la-boqueria-150.jpg

Missa inte!

Den matintresserade bör inte missa saluhallen Mercat de Sant Josep de la Boqueria, som enligt egen utsago är världens bästa saluhall.

Kanske att ta i, men här trängs inte bara turister som vill insupa atmosfären, dofter och smaker, och Barcelonabor som handlar middagsmat. Här gör många av stadens toppkrögare alla sina inköp.

>> Missa inte bildspelet från Barcelona

Anna Lindvall är journalist och kommunikationskonsult som ständigt försöker resa någon annanstans än till Spanien. Men sällan lyckas. Förutom Barcelona hör San Sebastian, Malaga och Mallorca till favoriterna. Den senare så pass att det för ett antal år sedan blev en hel bok om denna älskade ö: Mallorca – en smaksak(DN Bokförlag).

 

Mer inspiration och tips om Spanien

Hela den här artikeln är sponsrad av Spanska Turistbyrån. På turistbyråns hemsida hittar du mer information och inspiration om Spanien. Du kan också följa Spanska Turistbyrån på Facebook.

Annons