Annons

Annons

Hedin Bil köper verksamhet i Östersund

Koncernen I.A. Hedin Bil AB köper, via sitt dotterbolag Bavaria Sverige Bil, Ivars Bils verksamhet i Östersund.

Koncernen I.A. Hedin Bil AB har, genom sitt dotterbolag Bavaria Sverige Bil AB, tecknat avtal om att köpa Ivars Bils verksamhet i Östersund. Efter överlåtelsen kommer I.A. Hedin Bil att ha 100 anläggningar i Sverige, Norge och Belgien varav 9 stycken drivs av dotterbolaget Bavaria Sverige Bil.

Förvärvet avser endast Ivars Bils BMW- och Nissanrörelse i Östersund. I dagsläget omsätter verksamheten 105 miljoner kronor, med en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda. Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën.

Bavaria Bil's CEO Johan Frisk
Bavarias vd, Johan Frisk

Johan Frisk, vd för Bavaria Sverige Bil säger i ett pressmeddelande:
– Vi vill välkomna Ivars Bil i Östersund till vår växande familj. Vi satsar stort på de norra delarna av Sverige och detta förvärv ligger helt i linje med våra planer. Vi ser att verksamheten som Ivars Bil drivit möjliggör stora synergier för oss och det ska bli mycket roligt att både förvalta men också att utveckla affären framåt.

Jörgen Ericsson, delägare Ivars Bil AB:
– Det känns tryggt för oss att, mot våra medarbetare och mot våra kunder, lämna över till en så stor och seriös aktör. En förutsättning för denna försäljning har varit att köparen skall dela våra värderingar, målsättning och vision, och här har vi hittat en fullträff. I denna nya regi är jag fast övertygad om att möjligheterna och mervärdet kommer att växa.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons