FinansNyhet

Hedgefond slog index

Publicerad

Karriärintervjun med hedgefondförvaltaren Sean George var den stora vinnaren i veckans lista över de mest lästa artiklarna på Realtid. Hit hör också en intensiv debatt om vilket som är det bästa – aktivt förvaltade fonder eller passivt förvaltade indexfonder.

Sverker Brundin

1. ”Det jag egentligen handlar med är information”Efter att ha sett finanskrisen braka loss inifrån Wall Street är hedgefondförvaltaren Sean George tillbaka Sverige. Den kulturella omställningen har varit minst sagt stor.  

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Tisdag 2020-01-12.

2. ”Jag förväntar mig ökad aktivitet jämfört med 2019”Noteringsåret 2019 var en ljummen historia för branschen. Hur ser det ut inför 2020? Vilket är det bästa alernativet för finansiering? Veckans panel svarar och ger också klara utsikter kring vilka branscher som kommer se flest noteringar under 2020. 

Annons

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Tisdag 2020-01-20.

3. ”Det finns inget stöd i min rapport som bekräftar påståendet”Fondbolagens förening får skarp kritik från forskare efter påståendet att aktivt förvaltade fonder ger en bättre avkastning än indexfonder i premiepensionssystemet. 

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Tisdag 2020-01-14

Annons

4. Riktad utdelning ska inte beskattas som lönSkatteverket yrkade att en riktad utdelning i ett fåmansbolag ska beskattas som lön. Högsta förvaltningsdomstolen har en annan syn.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2020-01-10.

5. Räkna med fler dramatiska besked från storbankernaStorbankerna fortsätter med massiva personalneddragningar, senast ut är Danske Bank. Men även om kostnaderna måste ned så lär det inte räcka för att skapa nöjda kunder. Det skriver Realtids Torbjörn Isacson.

Annons

Av: Torbjörn Isacson. Publicerad: Tisdag 2020-01-14.

6. Harry Flam förvillar om sin egen forskningHarry Flam hävdar i en intervju med Realtid att: ”Det finns inget stöd i min undersökning som visar på att aktiva fonder skulle ge mer eller lika mycket avkastning som indexfonder.” Det är ett häpnadsväckande uttalande. Det skriver Viktor Ström, kommunikationsansvarig på Lannebo.

Debatt: Viktor Ström, kommunikationsansvarig, Lannebo Fonder. Publicerad: Torsdag 2020-01-06.

7. Pressad marknad guld för Nordic CrossNordic Cross räntefond Credit Edge placerade sig högst upp av samtliga svenska räntefonder hos såväl Avanza som Nordnet under 2019. 

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2020-01-13.

8. Nordnet utvecklar aktielånprogrammetDeltagare i Nordnets aktielånprogram får dela på 10 miljoner kronor som kompensation för fjärde kvartalet 2019. Martin Ringberg avslöjar de vidare planerna för 2020 för Realtid.

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Torsdag 2020-01-16.

9. Vinge och DLA toppar på M&AVinge toppade M&A-listorna i Sverige men globalt, i Europa och i Norden var det DLA Piper som tog storslam när Mergermarket summerade M&A-året 2019.

 Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2020-01-13.

10. Bolånerådgivare får licensen indragenEn utredning kring bedrägeribrott avslöjade rådgivarens felaktigt beviljade bostadslån. Rådgivaren pekar på felaktig uppstartsutbildning samt en dålig arbetsmiljö. Inga ursäkter, enligt Swedsec, som drar in licensen.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2020-01-13.

Annons