Peter Göncz
Här ringer Spotlights vd Peter Gönczi i bolagets börsklocka för sin egen notering. Foto: Spotlight
Börs

Här ringer Spotlight i börsklockan

I dag är första dag för handel i Spotlight Group, vilket är det sjätte bolaget att noteras på Spotlight Stock Market i år.

Publicerad 2020-09-15

Koncernen består i dag av marknadsplatsen Spotlight Stock Market, Sedermera Fondkommission, Nordic Issuing och MCL, som är inriktade mot kapitalanskaffning för tillväxtbolag respektive börs- och aktiemarknadsjuridik. Bolaget skapar ett system av börsnära tjänster anpassade efter tillväxtbolags behov i en noterad miljö. Spotlight Group grundades ursprungligen 1997 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Inför noteringen på Spotlight Stock Market erbjöds aktier till allmänheten. Erbjudandet tecknades till totalt cirka 192 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad om cirka 1 817 procent.  

Efter 25 minuters handel var aktien upp med 45 procent till 32 kronor. Efter fyra timmars handel är aktien upp med 47 procent till 32,60 kronor.

– När vi nu blickar framåt inleds den verkliga resan – resan som noterat bolag. Vi är fast beslutna om att leverera i enlighet med uppställda mål och att fortsätta utveckla ett företag med långsiktigt värdeskapande i fokus, säger Peter Gönczi, vd Spotlight Group i en skriftlig kommentar.

Platsannonser