Realtids redaktion, från vänster: Per Lindvall, Camilla Jonsson, Anne Smitt, Claes Folkmar (stående) Torbjörn Isacson, Per Agerman och Marlène Sellebråten. (Saknas på bilden: Annelie Östlund.) Foto: MATTIAS BARDÅ
Analys

Här är teamet som ska ta Realtid till nästa nivå

Realtids redaktion må vara liten, men det är också en väldigt rutinerad och meriterad samling. Lär känna profilerna!

Uppdaterad 2021-06-22
Publicerad 2021-05-07

Camilla Jonsson
Camilla Jonsson har jobbat som journalist och redaktör sedan början av 90-talet, bland annat som redaktionschef för di.se, Sydsvenskan, Nyhetskanalen (TV4) samt som chefredaktör för tidningen Chef. Hon kom till Realtid i slutet av 2018 som debatt- och nyhetsredaktör. Under sommaren 2020 gick hon över till rollen som redaktionschef och är sedan oktober 2020 chefredaktör och ansvarig utgivare.

Per Agerman
Krönikör och reporter som också ansvarar för Realtids satsning på fördjupande granskningar. Har en bakgrund på tidningar som Ekonomi24 och Affärsvärlden och var under fem år chefredaktör för Realtid (2011-2016). Även de senaste åren knuten till SVT:s Uppdrag granskning. Har bland annat vunnit Stora journalistpriset, Guldspaden och utmärkelsen Årets ekonomijournalist samt skrivit flera böcker.

Annelie
Östlund.

Annelie Östlund
Annelie Östlund är ekonomijournalist med inriktning mot börs, finans, ekonomisk brottslighet och grävande journalistik. Tillsammans med Per Agerman har hon tilldelats priserna Årets ekonomijournalist och Guldspaden. De har även skrivit reportageboken Insiders tillsammans.

Per Lindvall
Har jobbat som ekonomijournalist sedan 1991 och skriver initierade analyser och kommentarer. Nominerad ett par gånger till Årets ekonomijournalist, bland annat 2007 för att ha varnat för en kommande finanskris. Även varit med i Financial Hearings journalistranking. På Realtid sedan 2017. Tidigare på Finanstidningen, Affärsvärlden, Dagens industri, E24 och Svenska Dagbladet. Jobbade som kreditriskanalytiker innan han började som journalist. 

Claes Folkmar
Har jobbat med journalistik på 1990-talet, därefter 15 år inom kapitalförvaltning. Har även arbetat med opinionsbildning. Tidigare medarbetare på Affärsvärlden och SVD/E24. På Realtid sedan 2019. 

Marlène Tissot Sellebråten
Har arbetat som affärsjournalist, industrianalytiker och konsult inom tech och innovation i 21 år, på ledande branschpublikationer och marknadsanalysfirmor i Sverige, Storbritannien och USA, däribland Totaltelecom, Mobil, Mobile World Live, RCS, Gartner och Slash Data. Röd tråd: trendanalys, disruptiv teknik och skärningen teknik och affär.  Kom till Realtid som nyhetschef 2020.

Torbjörn Isacson
Har jobbat som ekonomijournalist sedan 1987 och skriver analyser, kommentarer och gör grävjobb. Vunnit Stora Journalistpriset, Guldspaden, Schibsted Award of Journalism för granskningen av SCA/Handelsbankssfären. På Realtid sedan 2019, skriver även i Göteborgsposten och har mångårig erfarenhet från Svenska Dagbladet och Dagens industri.

Anne Smitt
Har en bakgrund som ekonomijournalist på Dagens Nyheter, Veckans Affärer, Ekonominyheterna.se, SR Ekot och Dagens Media. Har under de senaste åren hjälpt företag med marknadsföring och kommunikation och kommer senast från SaaS-bolaget Cision där hon ledde det nordiska produkt- och marknadsteamet. Har tidigare varit tf redaktionschef och affärsutvecklare på Realtid (2015-2016) och är nu tillbaka som produktansvarig och redaktör för Realtid Karriär.
 

Platsannonser

Logga in