Dan Engström, Nova
"Vi blev faktiskt fullständigt tagna på sängen", säger Dan Engström, managing partner på Nova, om utmärkelsen Sveriges snabbast växande företag.
Juridik

Här är Stockholms snabbast växande advokatbyrå

Advokatfirman Nova har som enda affärsjuridiska byrå i Stockholm lyckats med att fördubbla sin omsättning inom loppet av tre år, utan förvärv. För det får man utmärkelsen Gasellföretag 2018.

Uppdaterad 2018-12-04
Publicerad 2018-12-04

Nova, som tidigare i år drabbades av ett betydande avhopp när hälften av delägarna lämnade för en ny verksamhet, har utsetts till ett av Sveriges snabbast växande företag, enligt de hårda kriterierna i Dagens Industris Gaselltävling.

Grattis Dan Engström, managing partner på Nova, hur känns det?

– Vi är naturligtvis stolta och glada och sporrade att jobba vidare. Utmärkelsen kom som en överraskning; vi blev faktiskt fullständigt tagna på sängen, det hade inte kommit något förvarning och det har inte heller inträffat tidigare i Novas historia.

Dan Engström känner inte till att någon advokatbyrå skulle ha fått Gasell-utmärkelsen tidigare.

Läs mer: Snabbväxande konkurrenter att hålla kolla + kriterierna för Gasellutmärkelsen

– Kriterierna bygger på att man ska växa organiskt och samtidigt klara av att dubbla omsättningen inom ganska kort tid, vilket är svårt, säger han.

Samtidigt tillstår han att gränsen mellan en rekrytering (av tunga delägare) och ett förvärv (av en mindre byrå) inte är knivskarp i advokatbranschen.

Efter separationen där hälften av delägarna i Nova valde att lämna byrån för att starta om under det nya varumärket Walthon, har Nova rekryterat för att inte tappa marknadsandelar. Men det är inte det som renderat Gasell-utmärkelsen.

– Nej den har inget med vad som hänt efter separationen att göra, utan Dagens Industri har uppgett till oss att de tittat på åren 2015, 2016, och 2017, säger Dan Engström.

Det innebär att Nova lyckats fördubbla omsättningen inom loppet av tre år. 2017 omsatte advokatbyrån 34 miljoner kronor.

Klarar ni att hålla den nivån 2018?

– Ja i princip är jag säker på att 2018 kommer att vara i vart fall i nivå med 2017, troligtvis bättre. Den omsättning som gick ut genom dörren har i princip gått in igen, genom en annan dörr.

Sedan splittringen har Nova rekryterat två nya delägare och flera jurister.

Så, vad är nästa mål, fördubblad omsättning igen till 2020?

– Utmärkelsen sporrar oss att jobba vidare, så det är inte omöjligt. Det viktiga i de här kriterierna är sunda finanser. Det är glädjande att juryn har tittat in på Nova och kommit fram till att vi har det.

 

Platsannonser