Finans Nyhet

Här är de nominerade i Årets advokatbyrå

Publicerad

Byråerna Cederquist, Delphi och Hamilton får flest nomineringar i Regis bransch- och klientstudie Årets Advokatbyrå.

Studiens betyg baseras på advokatbyråernas klienter som betygssätter relationen till sina samarbetspartners inom affärsjuridik via 13 kriterier i Nöjd Klient Index (NKI).

Totalt är 23 advokatbyråer är kvalificerade med minst 15 klientbedömningar, finns alltså med på årets referenslista. Byråerna delas in i tre kategorier: stora, mellanstora och mindre advokatbyråer.

Förutom priser i nedanstående kategorier delar Regi ut två andra utmärkelser: Den återkommande rankingen för nöjdast miljonklienter ”Stora Klientpriset”, det handlar om kunder som köper affärsjuridik för över en miljon per år samt ”Klienternas M&A-pris” till byråer med nöjdast transaktionsklienter.

Annons

– Årets specialutmärkelse ”Klienternas M&A pris” tilldelas den advokatbyrå som fått högst betyg av sina klienter avseende advokatbyråns insats i den senaste transaktionen. Generellt sätter klienterna bra betyg, genomsnittet var 9,1 av 10 vilket är anmärkningsvärt högt. En byrå fick verkligen superbetyg av sina klienter och vi avslöjar årets vinnare på eventet den 9 januari 2020, säger Ylva Gnosse, som är expertkonsult advokatbyråer på Regi.

– Vi har en bra uppställning i år med 23 kvalificerade advokatbyråer som tävlar om fem utmärkelser. Flest byråer har klassen stora advokatbyråer med 12 deltagande. Här ser vi bland annat förra årets vinnare Hamilton bland de nominerade men även Delphi som vunnit kategorin i många år. Cederquist är ny på listan och är liksom Hamilton och Delphi nominerade för hela tre utmärkelser. I kategorin små byråer har vi två nya byråer som blivit nominerade tillsammans med MarLaw och Magnusson: Crusner med kontor i flera städer, huvudkontoret i Göteborg och Flood Herslow Holme med kontor i Malmö och Stockholm, säger Regis Ylva Gnosse.

De nominerade advokatbyråerna:

Annons

Årets advokatbyrå 25–99 MKR

Crusner

Flood Herslow Holme

Annons

Magnusson  

MarLaw                                                                         

Årets advokatbyrå 100–199 miljoner kronor

AG Advokat                         

Foyen                                  

Årets advokatbyrå 200+ miljoner kronor

Cederquist

Delphi

Hamilton                                                                                                                     

Lindahl                               

Wistrand                            

Setterwalls

Stora klientpriset

AG Advokat                       

Cederquist

Delphi

Hamilton                            

Linklaters                           

Klienternas M&A-pris

Cederquist

Delphi

Hamilton                            

Morris Law

Setterwalls   

 

Här kan du läsa allt om Årets Advokatbyrån 2018 >>

Annons