FinansNyhet

Här är Castellum bäst av 4 000 analyserade bolag

Castellum, Rutger ArnhultCastellum, Rutger Arnhult
"Jag är övertygad om att hållbara verksamheter också säkerställer lönsamhet framåt", säger Rutger Arnhult, vd för Castellum. Foto (montage): Castellum
Publicerad
Uppdaterad

Castellum har på kort tid  fått högsta betyg i två internationella rankningar av företags hållbarhetsprestationer, MSCI respektive Sustainalytics.

Realtid.se

MSCI (Morgan Stanley Capital International) tillhandahåller verktyg för kunder inom bank- och finanssektorn, i syfte att underlätta investeringsbeslut utifrån nyckelfaktorer för risk och avkastning. 

I sin senaste rapport har MSCI uppgraderat Castellums ESG-rating från AA till AAA (triple A), vilket är det högsta betyget inom MSCI. Den andra utmärkelsen kommer från Morningstar-bolaget Sustainalytics, som många företag, banker och analytiker använder som stöd och underlag i samband med exempelvis gröna lån och obligationer. Även här rankas Castellum som Top-Rated vilket innebär att Castellum är i absoluta toppen av 4 000 bolag som analyseras. Det framgår av ett pressmeddelande.

I slutet av 2021 rankades Castellum som global sektorledare i GRESB och blev det enda nordiska fastighetsbolaget som inkluderades i DJSI – båda för sjätte året i rad. 

Annons

–Allt fler företagsledningar och investerare ser nyttan av ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Castellum kommer fortsatt att arbeta hårt för att ligga i frontlinjen och jag är övertygad om att hållbara verksamheter också säkerställer lönsamhet framåt, säger Rutger Arnhult, vd för Castellum, i en presskommentar.

Annons