FinansNyhet

Här är branschprofilerna i styrelsen för börskatuella Creaspac

Creades, Creaspac, Spac, Anna RyottCreades, Creaspac, Spac, Anna Ryott
Anna Ryott, principal på Summa Equity, är en av ledamöterna i den namnkunniga styrelsen.
Publicerad

I samband med den aviserade noteringen av Creades Spac Creaspac på Nasdaq Stockholm har bolaget även offentliggjort en namnkunnig styrelse.

Realtid.se

Som Realtid skrivit avser Creades att notera Creaspac i form av Spac, ta in kapital om cirka 2,5 miljarder kronor och inom 36 månader därefter förvärva ett onoterat bolag. Creades har samtidigt kommunicerat vilka sju ledamöter som kommer att sitta i Creaspacs styrelse.

Ordförande i styrelsen blir Sven Hagströmer, som även är ordförande i Creades. Även Hans Toll, som sitter i Creades styrelse, blir ledamot i Creaspac. Toll har lång erfarenhet inom aktieanalys och kapitalförvaltning från bland annat Investor och RAM Rational Asset Management. 

De övriga fem ledamöterna är oberoende i förhållande till Creades. Dessa är Peter Nilsson, Anna Nordell-Westling, Anna Ryott, Annika Sigfrid och Pär Svärdson.

Annons

Peter Nilsson, som blir oberoende vice ordförande i styrelsen, har en bakgrund från noterad miljö genom bland annat Swedish Match, Duni och Sanitec. Sedan 2004 har han varit senior industrial advisor inom EQT-sfären. Anna Nordell-Westling är medgrundare och marknadschef på AI-företaget Sana Labs. Anna Ryott är idag  principal på Summa Equity och har tidigare varit blan annat vice vd på Norrsken, vd på Swedfund, vice vd på Storåkers McCann och managementkonsult på McKinsey. Annika Sigfrid har en gedigen erfarenhet av finansbranschen genom arbete på ledande investmentbanker både i Sverige och internationellt, däribland ABG Sundall Collier, Carnegie och Merrill Lynch. Den femte oberoende styrelseledamoten, Pär Svärdson, är bland annat medgrundare av Adlibris och Apotea, där han också är vd. 

Creaspacs ledningsgrupp

Creades vd John Hedberg och CFO Christina Hilmersson får motsvarande roller på Creaspac. Innan han blev vd för Creades 2016 var John Hedberg Partner på Nordic Capital. Christina Hilmersson, CFO på Creades sedan 2012, har tidigare arbetat som auktoriserad revisor på Ernst & Young och även varit ekonomi/redovisningschef och vd för bolag inom tillverkande industri.

Annons