Finans Nyhet

Hans Isoz

Publicerad

…tillträdde som chef för TV4 Vision för en månad sedan. Affärsvärlden har rankat honom som en av de 100 mäktigaste under 40 år.

Hur har den första månaden varit?

Det är det roligaste jobbet jag haft hittills! Det har varit en mycket positiv första månad, klart över förväntan.

Vad har du gjort innan?

Annons

Efter magisterexamen i finansiering på Stockholms Universitet jobbade jag som analytiker på Alfred Berg kapitalförvaltning och Swedbank Markets. Men jag ville inte bara bedöma företag, utan även driva något själv så under 2000 var jag med och grundade informationsföretaget S4K. Dessförinnan hade jag läst en MBA på Handelshögskolan i Stockholm. Jag började på Bonnier 2003 och gjorde en del uppdrag för TV4, som ju Bonnier är storägare i, och träffade TV4s vd Jan Scherman. Jag måste gjort något bra, eftersom vi började diskutera om jag skulle jobba för TV4 och så började jag här, efter ungefär ett år på Bonnier.

Det verkar vara en tung position, du är listad av Affärsvärlden som en av de 100 mäktigaste under 40, hur känns det?

Jättekul, det är klart sånt är smickrande, men nu är det dags att leverera. Förhoppningsvis förtjänar jag titeln, men nu ser jag det mest som en liten rolig grej.

Annons

Tycker du att du har en maktposition?

Nja, inte jag som person. Det är klart att tv har stor genomslagskraft och att TV4 är i en särställning som enda reklamfinansierade rikstäckande tv-kanal. Dessutom når vi många genom våra webbsidor och text-tv. Men jag har respekt för den uppgift jag fått.

Vilka erfarenheter och egenskaper tror du varit viktigast i din karriär?

Annons

Framförallt tre saker: ett analytiskt sinne och en förmåga att presentera som jag lärde mig på banken, de erfarenheter jag gjorde som egenföretagare, och den breda inblick i olika typer av företag jag fick på Bonnier.

Har du haft någon plan för karriären?

Inte mer än att jag alltid sökt erfarenheter från olika håll. Jag tog ju en chansning och lämnade bankvärlden för att starta eget. Att stanna hade ju varit bekvämt på sitt sätt, men jag drivs av att utvecklas tillsammans med andra, att sätta upp mål och uppnå dem. Så en ledarposition passar mig och det är väl delvis därför jag är där jag är.

Vad har du för mål på sikt?

Jag är stenhårt inriktad på att uppnå de mål vi satt upp för verksamheten, att gå från 125 till 800 miljoner i omsättning fram till 2008. Jag tror vi har jättebra möjligheter att lyckas med det, så jag blir kvar tills vi levererat. Var jag hamnar efter det vågar jag inte svara på.

Tre goda råd för en fortsatt lyckad karriär?

Gör det som är roligt, följ din magkänsla, och var inte rädd för att göra något annorlunda!

Marcus Wilert

Om Hans Isoz

• Ålder: 31

• Position: Chef för TV4 Vision – Nya Medier sedan en månad

• Löneutveckling: 40% över de senaste tre åren

Annons