FinansNyhet

Hannes Snellman tar upp kampen inom IT och tech

Anna Ribenfors, Caroline Sundberg och Elisabeth Vestin
Publicerad

Hannes Snellman har rekryterat Anna Ribenfors och Caroline Sundberg från Delphi. På kort tid har Elisabeth Vestin byggt en IT/tech-grupp som konkurrerar med de största.

Rakel Lennartsson

Sedan september arbetar IT-specialisten advokat Caroline Sundberg på Hannes Snellman. Nästa vecka ansluter även den seniora juristen Anna Ribenfors till Hannes Snellmans IT/tech-team, som leds av Elisabeth Vestin.

Anna Ribenfors har en bakgrund som delägare på Delphi och närmare 20 års erfarenhet av IT-rätt och även immaterialrättsliga frågor. Hon har tidigare varit verksam vid Lindahl, Linklaters och som bolagsjurist på Accenture. 

– Jag märkte tidigt i rekryteringsprocessen att jag delar såväl byråns som Elisabeths värderingar och visioner. Något som lockar mig särskilt är den spännande fas som gruppen befinner sig i, säger Anna Ribenfors.  

Annons

Caroline Sundberg har över tio års erfarenhet från området och har även hon tjänstgjort vid stora byråer som Lindahl och Vinge. Hon lärde känna Elisabeth Vestin, delägare och ansvarig för IP&IT/tech-teamet på Hannes Snellman, när de båda arbetade på Lindahl.

– Elisabeth och jag började våra karriärer på samma byrå för flera år sedan och när vi har sprungit på varandra genom åren har det blivit mer och mer tydligt vi delar samma värderingar för hur en verksamhet bör drivas, säger Caroline Sundberg och fortsätter:

– Vår bransch står inför en stor förändring de kommande åren och jag känner att Hannes Snellmans värderingar ”One Firm, Our People och Ownership” är en av nycklarna till att möta denna förändring och fortsätta leverera värdeskapande rådgivning samtidigt som man har ett roligt yrkesliv.

Annons

På tre år har Hannes Snellman gått från i princip noll till ett team som konkurrerar med de största inom IT/tech. Det började med att Elisabeth Vestin rekryterades för att ta ansvar för en avdelning som ännu var i sin linda. Integrationen med IP&IT/tech-gruppen i Helsingfors skedde omedelbart då hennes finska kollegor seconderades till Stockholmskontoret för att arbeta i gruppen som då endast bestod av Elisabeth Vestin.

– På kort tid har Hannes Snellman gått från att vara okända på den här marknaden i Sverige, till att bli ett av Sveriges största team inom IT/tech, säger Elisabeth Vestin.

Hon berättar att det var många som höjde på ögonbrynen när hon lämnade en välrenommerad byrå som Lindahl för att börja på Hannes Snellman som inte alls var lika profilerad inom Elisabeth Vestins områden på den svenska marknaden.

Annons

– Men det som tilltalade mig var ju att få komma till ett ungt partnerkollektiv och det entreprenöriella med att få vara med och bygga någonting nytt inom IP och IT/tech.

Hon betonar vikten av det goda, individanpassade ledarskapet liksom samsyn kring värderingar.

– Vi utgår från individen i skapandet av vår affär. Jag brukar citera Steve Jobs som sa att han inte anställer smarta personer för att säga åt dem vad de ska göra, utan för att de ska säga åt honom vad han ska göra, säger Elisabeth Vestin.

Hon är märkbart stolt över att på kort tid ha lyckats rekrytera namnkunniga jurister från byråer som är både större och mer profilerade inom både IP och IT/tech. Sedan tidigare har även advokaten Christopher Tehrani har rekryterats för att bygga upp teamets inriktning mot IP-tvister och Life Sciences.  

Totalt sett är de ett tiotal i Stockholm och ett 15-tal i Helsingfors. Eftersom kontoren arbetar helt integrerat, oftast med dagliga kontakter, innebär det i praktiken en IP-och IT/tech-juristavdelning om 25 personer, menar Elisabeth Vestin.

I takt med att IT och hantering av data-frågor (exempelvis personuppgifter) blir en integrerad del av alla företags affär, är IT/tech-teamet viktiga kunskapsförmedlare till hela byrån, men affärsområdet har alltid stått på egna ben, säger Elisabeth Vestin.

– Vi stod på egna ben redan första veckan som jag anslöt, säger hon.

Bland kunderna finns stora mediebolag, telekomoperatörer, mjukvaruleverantörer, modeföretag, näthandelsföretag, fotbollslag etcetera. Teamet har även en mängd större kunder som de biträder vid inköp av IT-relaterade produkter och tjänster, såsom outsourcing eller köp av teknisk infrastruktur.

Annons