Annons

Annons

Hannes_Snellman_534.png

Elisabeth Vestin, Jesper Nevalainen och Outi Jousi, Hannes Snellman

Hannes Snellman förstärker inom IP & TMT 

Elisabeth Vestin och Jesper Nevalainen blir nya delägare på Hannes Snellman och ansvariga partners för byråns erbjudande inom IP & TMT i Norden. Samtidigt rekryteras Outi Jousi som expert inom IT-upphandling. "Hannes Snellman vill bli ledande inom IP&TMT i Norden" säger Elisabeth Vestin till Realtid.se.

Under de senaste åren har Hannes Snellman gjort ett flertal nyckelrekryteringar och satsningar på att utveckla erbjudandet inom IP och TMT (Intellectual Property & Technology, Media and Telecommunications) för att möta den allt större efterfrågan.

Det nordiska IP & TMT-teamet verkar integrerat i regionen och består idag av 16 personer. Som ett led i satsningen görs nu ytterligare tunga förstärkningar av teamet.

Elisabeth Vestin blir ny delägare på Hannes Snellman. Hon tillträdde som Specialist Partner och ansvarig för IP & TMT på Hannes Snellman i Stockholm i januari 2016 och har sedan dess varit ansvarig för utvecklingen av erbjudandet på den svenska marknaden och uppbyggnaden av ett starkt specialistteam. Elisabeth är expert inom bland annat immaterialrätt, TMT och kommersiella avtal. Hon arbetar dessutom med hållbarhet, antikorruption och compliance i Hannes Snellmans verksamhetsgrupp för Corporate Responsibility & Compliance.

Annons

Annons

Jesper Nevalainen blir ny delägare och ansvarig för TMT på Hannes Snellman i Helsingfors samt del av Hannes Snellmans nordiska expertteam. Jesper fokuserar på kommersiell rätt samt teknik och dataskyddslagstiftning, inklusive outsourcing i TMT-sektorerna. Han har särskild kompetens inom licensiering av open source. Han kommer senast från advokatbyrån Bird & Bird och har även en bakgrund inom IT-sektorn. Jesper har i flera år rankats som en ledande branschexpert inom IP & TMT-området. 

Outi Jousi är advokat och ansluter till det nordiska IP & TMT-teamet från Bird & Bird där hon har arbetat med etablering av principer för offentlig upphandling inom IT. Outi är strategisk rådgivare inom teknik och offentlig upphandling och har som sådan varit involverad i några av de mest betydande och nydanande processerna för offentlig upphandling under det senaste decenniet. Hon har även en bakgrund som mjukvaruutvecklare och är certifierad Scrum Master. 

Elisabeth Vestin kommenterar: 

Hur stora vill ni bli inom detta område?

– Hannes Snellman vill bli ledande inom IP&TMT i Norden och hoppas att dubbla antalet partners och associates.

Vilka faktorer driver på utvecklingen av ett förstärkt IP/TMT-team?

– Det är tydligt att globaliseringen och den tekniska utvecklingen ökar behovet av IP/TMT-tjänster. Internet of Things, Tesla och Amazon är alla exempel på globala fenomen som påverkar våra klienter. Vi ser även hur den explosionsartade ökningen av e-handeln, både inom retail och tjänster, väcker många frågor hos våra klienter. Kampen om kunderna på nätet hårdnar och för att ligga i framkant krävs det att man har snabb access till juridisk kompetens och dataanalys.

Elisabeth Vestin fortsätter: 
 
– Idag är IT, data, varumärke och teknologi lika viktiga frågor för såväl traditionella branscher som för innovativa techbolag. Värdet av data i form av personuppgifter växer exponentiellt, men för att värdet inte ska riskera att gå förlorat utan maximeras på sikt, krävs bland annat dataanalytiker och jurister som kan guida i det allt mer komplexa legala landskapet. Våra klienters omvärld styr helt enkelt hur vi arbetar här på Hannes Snellman.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons