Fonder

Handelsbanken och East Capital vinner "Årets hållbara fondprestation" 

Fonden Handelsbanken Hållbar Energi vinner kategorin Hållbar förvaltningsstrategi och East Capital Ryssland tar hem kategorin Aktivt påverkansarbete i Länsförsäkringars nyinstiftade tävling "Årets hållbara fondprestation".

Publicerad 2020-04-16

East Capital har genom aktivt påverkansarbete för fonden East Capital Ryssland påverkat gasbolaget Gazprom, som är en av världens största förorenare, att minska sina klimatutsläpp, framkommer det.

Handelsbanken har för fonden Handelsbanken Hållbar Energi på ett tydligt beskrivit sätt och påvisat av investeringarnas klimatnytta och bidrag till FN:s globala mål.

Tävlingen riktar sig till fondbolag och fonder som finns i Länsförsäkringars rekommenderade och utökade fondutbud. De har bjudits in att lyfta fram en valfri hållbar aktivitet eller investering de genomfört under 2019 och den effekt den haft utifrån FNs globala mål. En jury med interna och externa representanter har valt ut finalisterna. Juryn har bland annat bedömt tydlighet, effekt och innovation. Finalisterna presenterades på lansforsakringar.se och röstningen var öppen mellan 23 mars och 12 april 2020.

Platsannonser