FinansNyhet

Hancap under konkurshot

HancapHancap
Foto: Hancap
Publicerad

Hancap kan inte återbetala en obligationsskuld på 100 miljoner kronor. Samtidigt har merparten av styrelsen samt vd hoppat av och årsredovisningen för 2019 saknas.

Per Agerman

Hancap har flera utestående obligationer arrangerade av Jool. I fredags förföll en av dessa, värd 100 miljoner kronor, till betalning men några pengar finns inte att betala med. Enligt obligationsagenten Intertrust har bolaget inte presenterat något förslag till lösning. Det framgår av en kommuniké.

Intertrust konstaterar en betalningsinställelse för hela beloppt. Redan i augusti stod det klart att Hancap inte betalat räntor på lånet.

Situationen i Hancap är i nuläget mycket osäker. Bolaget har inte kommenterat läget och hemsidan är nedsläckt av webbhotellet. Det saknas även en fulltalig styrelse samt vd sedan Mark Baljeu lämnade sina uppdrag i juli. Bolagsverket har även skickat två påminnelser på grund av försent inlämnad årsredovisning.

Annons

Förutom den aktuella obligationen finns också ett annat obligationslån på 160 miljoner kronor utestående. Även här har bolaget upphört med räntebetalningar.

Intertrust meddelar att man kommer att avvakta ytterligare en tid innan åtgärder kan vidtas enligt obligationsvillkoren.

Hancap-koncernen jobbar med fönster och andra byggrelaterade produkter. 

Annons
Annons