Morten Thorsrud
Morten Thorsrud
Finans

Han tar över efter Magnusson på If

Morten Thorsrud har utsetts till ny koncernchef  för If Skadeförsäkring. Han efterträder Torbjörn Magnusson, som tar över som koncernchef för Sampo och som ordförande  för Nordea.

Uppdaterad 2020-01-14
Publicerad 2019-02-07

Torbjörn Magnusson har varit koncernchef för Nordens ledande sakförsäkringsbolag i 17 år. Han går nu vidare till en ny roll hos Ifs ägare Sampo. Han tar också över ordförandeklubban i Nordea efter Björn Wahlroos.

–Vi har precis lagt ytterligare ett mycket starkt år för If bakom oss och det är med varm hand som jag nu överlämnar rodret till Morten Thorsrud, säger Torbjörn Magnusson.

Morten Thorsrud är väl bekant med If och har arbetat inom företaget sedan 2002. Sedan 2013 har han innehaft rollen som chef för Ifs största affärsområde Privat. Dessförinnan ledde han affärsområde Industri.

– Ifs framgångar är ett resultat av vårt arbete med att vara bäst på risk, tillsammans med ett tydligt fokus på att erbjuda våra kunder bästa möjliga produkter och service. Det senare, inte minst, genom förstaklassiga digitala lösningar. Detta är en strategi som kommer fortsätta under mitt ledarskap, säger Morten Thorsrud.

Ingrid Janbu Holthe efterträder Morten Thorsrud som chef för affärsområde Privat. Hon får ansvar för drygt tre miljoner privatkunder i Norden och tar samtidigt plats i Ifs koncernledning. Ingrid Janbu Holthe kommer närmast från rollen som ledare för Sales & Service Norge, inom affärsområde Privat, en befattning hon innehaft sedan 2015.

Torbjörn Magnusson kommer även fortsatt att ha en aktiv roll i If, som styrelseordförande i moderbolaget If P&C Insurance Holding AB (publ). Han kommer att överta rollen som koncernchef för Sampo plc. den 1 januari 2020. Utöver detta har Nordea Plc. valberedning idag föreslagit Torbjörn Magnusson som ny ordförande i Nordeas styrelse.

Ricard Wennerklint, vice  vd på If, lämnar sin operativa roll och blir styrelsemedlem i If P&C Insurance Holding AB (publ). Utöver detta har valberedningen för Topdanmark A/S föreslagit Wennerklint som ny styrelseordförande i Topdanmark.

 

Platsannonser