"Vi har många lovande Greentech-bolag i Sverige som kan växa sig starka och hävda sig väl internationellt",säger Stefan Söderling.
"Vi har många lovande Greentech-bolag i Sverige som kan växa sig starka och hävda sig väl internationellt",säger Stefan Söderling.
Fonder

Han tar över Almi Invests Greentechfond

Stefan Söderling har utsetts till ny Fund Manager för Almi Invests Greentechfond, som förvaltar 650 miljoner kronor och investerar i innovativa företag som reducerar utsläpp av växthusgaser.

Uppdaterad 2020-11-25
Publicerad 2020-11-25

Stefan Söderling kommer närmast från Volvo Group Venture Capital, där han ansvarat för investeringar i startups inom elektrifiering och hållbarhet. Han börjar på Almi Invest den 12 januari 2021.

Stefan Söderling har en bred bakgrund från olika bolag och industrier och har genomgående arbetat med investeringar, affärsutveckling och entreprenörskap. Han har varit med och byggt upp ett av de ledande vindkraftsbolagen i Sverige och har också arbetat för Sjätte AP-fonden och PWC.

– Almi Invest spelar en viktig roll för entreprenörer och möjligheten att få bärkraftiga bolag att ta fart med båda kapital, kompetens och nätverk. Vi har många lovande Greentech-bolag i Sverige som kan växa sig starka och hävda sig väl internationellt. Jag ser stor potential med en nationell fond som driver på detta viktiga område och ser verkligen fram emot att börja jobba med ett starkt och bra team,säger Stefan Söderling,

Stefan Söderling tar över ansvaret för Almi Invests Greentechfond, som investerar i små och medelstora innovativa företag med produkter och tjänster med en koldioxidreducerande effekt. Investeringar görs inom flertalet områden, alltifrån industri, energi och transport till jordbruk, livsmedel, återvinning och avfall. Fonden förvaltar ett kapital på 650 miljoner kronor och har sen starten 2017 investerat ca 170 miljoner kr i 19 bolag.

– Vi är glada att få välkomna Stefan Söderling till oss. Vår Greentechfond har haft en mycket god utveckling sen starten och med Stefans gedigna bakgrund kommer vi att stärka vår kompetens och ytterligare öka våra investeringar inom det viktiga Greentech- området, säger Mikael Karlsson, vd Almi Invest

Stefan Söderling efterträder Markus Hökfelt, som gått till ett nytt uppdrag som chef för SEB:s nya Greentechfond.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in