Tyrone Andersson, vd Lohilo Foods.
Börs

Han blir vd i Selins glassbolag

Tyrone Andersson blir ny vd för foodtechbolaget Lohilo Foods, där Erik Selin är en av storägarna.

Publicerad 2021-01-25

Han efterträder Richard Hertvig som är grundare och varit vd sedan bolaget startades 2008. Tyrone Andersson som varit vice vd och COO på Lohilo Foods sedan juni 2020, har över 20 års erfarenhet inom fast moving consumer goods i internationella bolag, närmast som Sales Director på Unilever och Red Bull. Det framgår av ett pressmeddelande.

Richard Hertvig var med och grundade Lohilo Foods 2008 och har varit vd sedan starten.  Nu har han valt att lämna posten till operativa chefen Tyrone Andersson. Richard kommer att verka från styrelsen och kommer att ha ett uppdrag att stödja vd i en rad utvecklingsfrågor. 

–Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit och känner att det är dags att lämna över vd-rollen till Tyrone som har ett betydligt mer operativt fokus och är en fantastisk ledare. Jag kommer ha en arbetande styrelseroll med fokus på affärs- och produktutveckling. Det är det som jag brinner för och kommer fortsätta tillföra mest till bolaget. Nu får jag tid att lägga ner min själ i det. Jag känner mig trygg i att vi har en stark ledning som kommer ta bolaget till nästa nivå och driva de operativa frågorna,  kommenterar Richard Hertvig organisationsförändringen.

 

Platsannonser

Logga in