Karriär

Han blir ny vd på Länsförsäkringar Fondliv

Nya vd:n Mathias Collén ska höja Länsförsäkringars marknadsandelar på pensionsmarknaden. 

Uppdaterad 2020-01-09
Publicerad 2020-01-09
Mathias
Collén.

Mathias Collén blir ny vd på Länsförsäkringar Fondliv. Han efterträder Tua Holgersson som slutade på bolaget i höstas. Mattias Nordin, CFO Länsförsäkringar Fondliv, har agerat tillförodnad vd under tiden men återgår nu till sin ordinarie tjänst. Mathias Collén tillträder tjänsten 1 februari 2020.

– Mathias Collén har en gedigen erfarenhet från Länsförsäkringar och Skandia. Han kommer fortsätta den förändring som Tua Holgersson lade fast och kommer fortsätta att öka bolagets marknadsandelar på pensionsmarknaden, säger Fredrik Bergström, vd Länsförsäkringar till Realtid.

Mathias Collén har sedan maj 2019 jobbat som affärschef på Affärsenhet Liv på Länsförsäkringar AB med ansvar för distribution och administration. Före det var han affärsområdeschef för Företag på Länsförsäkringar Stockholm och innan dess chef för försäljning stora företag, organisationer och kryssval på Skandia.

– Att få möjlighet att verka i det kundägda Länsförsäkringar i en tid när tekniska språng och ökade krav på hållbarhet, enkelhet och transparens blivit vanligt, känns mycket inspirerande. Vi inom Länsförsäkringsgruppen har inga andra lojaliteter än att få överträffa våra nästan fyra miljoner kunders förväntningar, varje dag. Jag ser fram emot att få ta över som vd på Länsförsäkringar Fondliv och fortsätta den fina resa som bolaget påbörjat, säger Mathias Collén i en presskommentar. 

Platsannonser