Annons

Annons

Hagströmerbolag köper hustillverkare

Industri- och medicinteknikkoncernen Teqnion förvärvar samtliga aktier i HEM1 Sydost AB med en årsomsättning på ca 75 miljoner kronor.

Det var i mitten av mars Teqnion meddelade att bolaget skulle noteras på First North-listan. Investmentbolaget Creades, som ägs av finansmannen Sven Hagströmer, var en av ankarinvesterarna i nyemissionen.

Störst post i emissionen tog Sven Hagströmers investmentbolaget Creades som köpte aktier för 32,5 miljoner kronor medan familjen Hamberg, som har en bakgrund i spelbolaget Cherry, köpte aktier för strax under 5,9 Mkr.

Första handelsdag för Teqnion på First Nort var den 4 april. Aktien är en timme efter att förvärvet kommunicerades upp med 4,7 procent.

Annons

Annons

Avtalet med HEM1 innebär att Teqnion tillträder aktierna idag den 24:e april 2019.

HEM1 erbjuder totalentreprenad inom bostadsbyggnadssegmentet. Detta innebär design, försäljning, tillverkning och projektledning av kundanpassade bostäder inom tre affärssegmentet:

–HEM1 är ett fantastiskt fint bolag med kunniga och duktiga medarbetare som verkligen värnar om sina kunders husprojekt. Det finns en stolthet för kvalitet och kundnöjdhet i bolaget som jag tycker mycket om. Vi kommer att stötta HEM1 i bolagets fortsatta tillväxt och tillsammans med gänget i Karlskrona kämpa för att stärka bolagets position på marknaden.", säger Johan Steene vd för Teqnion i en skriftlig kommentar.

Vid tillträde betalas en initial köpeskilling om 28 miljoner kronor. Under förutsättningen att bolaget sedan visar ett positivt resultat över 8 miljoner kronor per år för 2019 och 2020, kommer tilläggsköpeskillingar om maximalt 14 miljoner att utbetalas. Finansiering sker genom 50 procent egen kassa och 50 procent banklån.

Förvärvet har skett med omedelbart tillträde till aktierna. Förvärvet förväntas ha en positiv effekt på Teqnions resultat för 2019 och bidra med en ökad avkastning på eget kapital.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons