Bank

”Gyllene tillfälle för Gardell”

”Wahlroos har misslyckats totalt” och ”mycket snack men liten verkstad” - det är några av kommentarerna efter nyheten om att Björn Wahlroos lämnar uppdraget som styrelseordförande för Nordea.

Publicerad 2019-02-07

”Björn Wahlroos har en väldigt hög svansföring men som ordförande för Nordea har han misslyckats kapitalt. Björn Wahlroos har också misslyckats med reda upp Nordeas snåriga struktur och samt att rekrytera en vd som är populär på aktiemarknaden.

"Chefsrockaden som presenterades är ett tydligt tecken på att snaran runt Nordeas vd Casper von Koskulls hals dras åt och sannolikt har han nu ett år på sig att visa ökade vinster och lägre kostnader för att inte bli av med vd-jobbet.”

Det skriver DI:s kommentator Ulf Petersson.

”Åsikter till höger och vänster men usel lönsamhet. Arvet efter Björn Nalle Wahlroos åtta år som ordförande imponerar inte. I maktvakuumet efter citatmaskinen Wahlroos får nu Christer Gardell ett gyllene tillfälle att göra sin röst hörd i ett tilltufsat Nordea.”

Jan Almgren på Svenska Dagbladet är inne på samma linje:

”Mycket snack men lite verkstad. Det är kanske arvet Björn Nalle Wahlroos lämnar efter sig i Nordea när If:s tidigare vd  Torbjörn Magnusson nu föreslås bli ny ordförande.

”Med Nalle Wahlroos borta ur bilden finns också en möjlighet för Christer Gardell att flytta fram sina positioner ytterligare. Han vill snabbt se mer fokus på kärnaffären och effektivitetshöjande åtgärder både när det gäller intäkter och kostnader.”

Platsannonser