Gunilla Herlitz tar över vd-posten på kommunikationsbyrån Miltton Labs efter Fredrik Andersson, som är en av byråns tre grundare.
Nytt jobb

Gunilla Herlitz ny vd på Miltton Labs

Den tidigare Bonnier News-chefen Gunilla Herlitz blir vd och delägare i den digitala kommunikationsbyrån Miltton Labs.

Uppdaterad 2018-04-12
Publicerad 2018-04-12

Gunilla Herlitz var tidigare vd på Bonniers News, ett uppdrag hon lämnade 2016. Dessförinnan var hon chefredaktör och vd på Dagens Nyheter och Dagens Industri.

– Jag ser verkligen fram emot att få ingå i denna otroligt framgångsrika företagsgrupp som har ett mycket starkt tillväxtfokus. I Finland har Miltton på kort tid vuxit till att vara landets ledande kommunikationskoncern och nu vill man göra samma resa i Sverige, säger Gunilla Herlitz i ett pressmeddelande.

Hon ersätter nu Miltton Labs-grundaren Fredrik Andersson som vd på den Stockholmsbaserade kommunikationsbyrån.

– Jag kan inte tänka mig en bättre delägarkollega än Gunilla med den breda erfarenheten från de största medierna i Norden, ledarskapserfarenheten och affärskunnandet, säger Fredrik Andersson, partner i Miltton Group.

Fredrik Andersson går vidare till rollen som Head of Strategy, Tech & Politics, en ny befattning på nordisk nivå för hela Miltton Group. Han kommer vara fortsatt baserad i Stockholm.

Miltton Labs är en del av finska Miltton Group som under 2017 omsatte 235 miljoner kronor, med en redovisad vinst på 33 miljoner kronor. Omsättningen för koncernen ökade därmed med 20 procent jämfört med 2016.

Platsannonser