FinansNyhet

GT förvärvar PwC i Karibiska Nederländerna 

Grant Thornton stärker sin position i Karibien med förvärvet av fyra PwC-kontor.
Publicerad

Karibiska Nederländerna är en strategiskt viktig marknad, skriver Grant Thornton (GT) i ett pressmeddelande med anledning av förvärvet av fyra nya kontor.

Realtid.se

Sedan den första augusti har Grant Thornton (GT) tagit över fyra kontor i Karibiska Nederländerna, på Aruba, Bonaire, Curaçao och St. Maarten. Kontoren som tidigare var en del av PwC är marknadsledande i området, skriver GT i ett pressmeddelande.

Förvärvet förstärker GT:s redan starka position i Karibien. Till existerande 13 kontor läggs fyra nya. 

Karibiska Nederländerna är enligt GT en strategiskt viktig marknad, med betydande handel med USA parat med starka affärsmässiga och kulturella band till Nederländerna, och därmed den största konsumentmarknaden i Europa. 

Annons

Den tidigare PwC-firman blir nu GT:s största i Karibien. Den leds av Steve Vanenburg tillsammans med fyra delägare och 160 medarbetare. Verksamheten finns på fyra orter och erbjuder alla sorters tjänster, från skatt till bokföring, lönehantering och rådgivning. De viktigaste branscherna i området är resor, turism, fritid och financial services. 

– Vi är väldigt entusiastiska över att bli medlemmar i Grant Thorntons organisation, som tillhandahåller den perfekta plattformen för att nå våra tillväxtambitioner. Vi är marknadsledande lokalt, men vi förstår betydelse av att ha ett starkt globalt varumärke för att hjälpa oss behålla den positionen, säger Steve Vanenburg.

Annons