PG Ekbom, åter partner på Hammarskiöld Foto:Hammarskiöld
PG Ekbom, åter partner på Hammarskiöld Foto:Hammarskiöld
Juridik

Grundare blir åter delägare på Hammarskiöld

Medgrundaren PG Ekbom är tillbaka på advokatfirman Hammarskiöld för att stärka upp inom bank och finans. 

Publicerad 2020-02-07

Advokaten Per Gustaf (PG) Ekbom – en av grundarna till advokatfirman Hammarskiöld – är sedan i måndags tillbaka på byråns Stockholmskontor. Han kommer närmast från en tjänst som advokat och partner på Hamilton advokatbyrå där han arbetat i över fyra år. Innan dess var han advokat och partner på advokatfirman Ashurst. 

– Jag bestämde mig i december för att lämna Hamilton och pratade då med Peder Hammarskiöld och gänget och det var inte svårt att hitta tillbaka. Ihop med Mattias Anjou kommer jag nu vara ansvarig för att bredda byråns erbjudande inom bank och finans, säger PG Ekbom.

PG Ekbom var med och grundade Hammarskiöld under det sena 90-talet och arbetade då som ansvarig för bank och finans. En roll han nu återträder till sida vid sida med Mattias Anjou, partner på Hammarskiöld. 

– Jag har hållit på med det här i över 30 år och har stor erfarenhet av finansieringstransaktioner och i synnerhet vad gäller asset finance. Utöver traditionell asset finance har jag även jobbat med stora infrastrukturprojekt som Arlandabanan och mycket med fastighetsfinansiering. Ihop med Mattias Anjous skarpa kompetens inom den regulatoriska sidan kommer vi bli ett starkt team som kompletterar varandra väl. 

PG Ekbom tar med sig flera befintliga kunder till Hammarskiöld. Vissa har han jobbat med i över 20 år och de har följt med honom från den ena advokatbyrån till den andra. 

– Det är alltid svårt att recensera sig själv men jag tror att min framgång bygger på min långa erfarenhet och gedigna kunskap. Jag har en djup kommersiell förståelse vilket ofta kommer till användning i min roll som rådgivare. Sedan förstår jag att god tillgänglighet och förmågan att leverera det klienterna efterfrågar inom deadline är avgörande.

Vad har hänt på byrån sedan du sist arbetade där?
– Hammarskiöld har utvecklats starkt inom M&A, process, bank och finans samt konkurrensrätt. Även nya områden som life sciences har byggts upp med Malin Albert i spetsen. Det känns väldigt roligt att få börja på en advokatbyrå som utvecklas så väl med marknaden. 

PG Ekbom uppger att han kommer rekrytera ny personal för att stärka teamet inom bank och finans. 

– Vi har ett tydligt rekryteringsbehov inom bank och finans samt corporate. Vi kommer att göra kommande rekryteringar i vår, säger han.

Advokatbyråns framgångsrecept är han även övertygad om.

– Det som gör Hammarskiöld speciella är att vi har en god tillgänglighet och förmågan att leverera inom snäva tidsramar. Vi jobbar med stora uppdrag och bra uppdragsgivare. Våra transaktionsteam i uppdragen, på tre till fyra personer, är exempelvis relativt små jämfört med hur många andra arbetar. Det gör att vi är snabbare, lättrörliga och att vi jobbar närmare klienterna, säger PG Ekbom. 

Framåt ser han en ökad efterfrågan av tjänster kopplade till fintech och en fortsatt hög efterfrågan av juridisk assistans vad gäller m&a men även finansieringstransaktioner inom asset finance, förvärvsfinansiering och fastigheter.

– I ett bredare perspektiv är fintech-sidan väldigt intressant. Den berör breda juridiska frågor som immaterialrätt, ip-rätt, regulatoriska frågor, automatisering samt att utveckla nya produkter och automatisera banktjänster. Vi kraftsamlar nu kompetensen inom detta område från flera olika verksamheter tillsammans med vår generella satsning inom bank och finans.

PG Ekbom är även styrelseordförande för Bromma Air Maintenance och Rockton Aviation.

Platsannonser