Tietos koncernchef Kimmo Alkio. Foto: Tieto
M&A

Grönt ljus för Tietos Avega-köp

Tieto Sweden – ett dotterbolag till finska it-jätten Tieto Oyj – la i slutet av oktober ett bud på svenska Avega. Budet sattes till 40 kronor per aktie. Nu har Konkurrensverket godkänt förvärvet. "Ökar vår expertis inom konsulttjänster, industrispecifika lösningar och it-drift", menar Tietos vd Kimmo Alkio.

Uppdaterad 2017-11-14
Publicerad 2017-11-14

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 462 miljoner kronor. Tieto har tidigare uppgivit att Avega-köpet stärker finska Tietos ställning på den svenska konsultmarknaden.

Avega har specialiserat sig på digital transformation och Tieto tror sig kunna vässa sin kompetens inom digitala kundupplevelser med Avega ombord. Tieto har också uppgett att det kan utöka sin mjukvaru- och tjänsteportfölj i och med förvärvet.

Avega Group har idag cirka 350 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö och omsatte 428 miljoner kronor under 2016.

– Vi ser fram emot att varmt bjuda in Avegas medarbetare till Tieto och tillsammans fortsätta utveckla den konsultdrivna verksamheten i Sverige och runtom i Norden. Förvärvet ger oss möjlighet att förse företag och organisationer med bred expertis inom konsulttjänster, industrispecifika lösningar och it-drift. Detta är ett logiskt steg i vår strategi för att stärka vår roll som partner för affärsförnyelse för våra kunder, sa Tietos vd Kimmo Alkio i ett börsmeddelande som skickades ut den 23 oktober.

Han tillade att den svenska konsultmarknaden väntas växa med 5-8 procent årligen de närmaste åren och att Tieto, genom sitt Avega-köp, kan driva tillväxt i sektorn.

 

Platsannonser

Logga in