Grattis!

Mottagning på samfundet med vin, snittar och underhållning på söndag då Anne Ramberg fyller 60 år.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-08-24

Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg fyller 60 år på söndag. Det firas med en mottagning på Advokatsamfundet dit alla ledamöter är inbjudna.

– På söndag är självaste fördelsedagen. Det är en mottagning som pågår ett par timmar för att uppmärksamma denna jämna födelsedag för att fira henne, säger samfundets ordförande Claes Zettermarck som stod för inbjudningarna som gick till samtliga drygt 5.000 ledamöter.

Utöver advokaterna är även några fler från branschen inbjudna, bland annat myndigheter, departement och domstolar. Claes Zettermarck uppskattar att mellan 125-150 hittills har tackat ja till inbjudan.

Han förklarar att detta är en mottagning och inte en middag. På mottagningen skall vin och snittar serveras. Det är "inga excesser", poängterar han.

– Jag kan inte budgeten exakt men det som jag nogsamt har kontrollerat är vilken budget som är tillåten för en födelsedagspresent enligt gällande regelsystem. Vilket belopp det är tänker jag inte berätta och inte heller vad det är.

Gåvan är från advokatsamfundet och belastar advokatsamfundets budget.

Ska de ledamöter som kommer ha med sig en present?

– Det får de göra precis som de vill, det lägger inte jag mig i. Men i egenskap av ordförande tyckte jag att det var passande att samfundet som sådant gav en present när man fyller så jämt som det är frågan om.

Claes Zettermark nämner aldrig Anne Rambergs ålder men enligt folkbokföringen fyller hon 60 år.

Blir det någon underhållning?

– Ja, det kommer vara underhållning. Vi flyger in Rod Stewart, (skratt) nejdå, det gör vi inte. Det är det så kallade Advokatbandet som spelar. De spelar alldeles gratis och av glädje en stund under mottagningen.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in