Revision

Grant Thornton stöttar kvinnligt entreprenörskap

Grant Thornton har inlett ett samarbete med Nätverket 17. Revisionsbyrån ser det som en möjlighet att utveckla och främja entreprenörskap i Sverige.

Rakel Lennartsson
Uppdaterad 2019-01-08
Publicerad 2019-01-08

Nätverket 17 är en intresseorganisation som ska främja kvinnors entreprenörskap och företagande. Nätverket behövde en mötesplats för sina medlemmar och vi vill gärna ha fler entreprenörer i våra lokaler, berättar Monika Wannholm, kontorschef på Grant Thornton i Stockholm:

– Samarbetet kommer att ge oss spännande nya kontaktytor med etablerade entreprenörer och tillfällen till erfarenhets- och kunskapsdelning – det är en riktig win-win-situation.

Nätverkets vision är att lika många kvinnor som män ska äga och driva stora företag. Nätverket 17 vänder sig primärt till kvinnor som byggt större företag, omsätter minst 50 miljoner kronor och har en betydande ägarandel i företaget samt makten att påverka strategiska beslut.

– Det känns spännande att få samarbeta med Grant Thornton, som har ett tydligt engagemang i entreprenörs-, tillväxt- och innovationsfrågor. Tillsammans ser vi fram emot att skapa ännu bättre förutsättningar för entreprenörer och investerare att mötas och utvecklas och på så sätt bidra till ett välmående svenskt näringsliv, säger Jessica Löfström, medgrundare Nätverket 17.

Den första gemensamma aktiviteten sker under våren och därefter kommer organisationerna synas tillsammans i olika sammanhang och utnyttja varandras nätverk för att driva entreprenörsfrågor och inspirera flera kvinnor till att starta och driva stora företag.

 

Platsannonser