FinansNyhet

Grant Thornton-revisorn överklagar inte domen i Falu tingsrätt

Publicerad

Nya arbetsgivaren Grant Thornton har rekommenderat revisorn att inte överklaga. Tidsfristen går ut i dag torsdag den 26 april.

Rakel Lennartsson

Falu tingsrätt dömde tidigare i april en revisor att betala 1,1 miljoner i skadestånd till sin tidigare arbetsgivare PwC. Revisorn tog med sig en stor del av sina kunder till sin nya arbetsgivare Grant Thornton (GT), som Realtid tidigare berättat om.

I dag torsdag går tidsfristen för överklagande ut och GT lämnar följande kommentar.

“Vår kommentar till det hela är att vi efter övervägande har valt att rekommendera vår medarbetare att inte överklaga domen från Falu tingsrätt”, meddelar GT via marknads- och kommunikationschef Annie Sebelius.

Annons

Tingsrättsdomen föll efter att PwC stämt sin tidigare medarbetare, med det uttalade syftet att utröna rättsläget liksom erhålla ersättning för kundstocken.

PwC hade hoppats på full ersättning för kundstocken, drygt 3 miljoner kronor enligt deras förstahandsyrkande, men sa sig ändå vara nöjd med domen.

– Det viktigaste för oss var att pröva att vår kundklausul håller, sa PwC:s chefsjurist Anna Maria Kjellström vid tiden för tingsrättens dom.

Annons

Revisorn har haft till i dag den 26 april på sig att överklaga. Om han hade valt att överklaga hade PwC för avsikt att anslutningsöverklaga, men nu verkar det som att revisorn, efter att ha analyserat situationen med sin nya arbetsgivare GT, väljer att acceptera tingsrättsdomen.

Realtid har sökt revisorn för en kommentar. Hans ombud, advokat Pia Nyblaeus har tidigare meddelat att det inte ingår i hennes uppdrag att uttala sig i media. 

Går revisorn på GT:s rekommendation?
– Ja, det kommer han att göra, svarar GT:s marknads- och kommunikationschef Annie Sebelius i ett mejl till Realtid.

Annons

Kommer GT att stå för skadeståndet till PwC, och rättegångskostnaderna?
– Ja, enligt överenskommelse mellan revisorn och oss kommer vi att betala.

Vill revisorn uttala sig?
–Nej

Realtid söker även PwC för en kommentar.

Annons