Nytt jobb

Grant Thornton rekryterar NCC:s skattechef

Grant Thornton har rekryterat Barbro Jansson Stridlund, skatteexpert inom fastighetsbranschen. "Min uppfattning är att det är en inkluderade företagskultur", säger hon. 

Uppdaterad 2019-10-24
Publicerad 2019-10-24

Barbro Jansson Stridlund kommer närmast från byggbolaget NCC och rollen som skattechef. Hon har tidigare varit ansvarig för fastighetsgruppen inom skatt på KPMG och på EY. Barbro har också många års erfarenhet från Skatteverket.

– Jag ser fram emot att börja på Grant Thornton och bidra till att branschgruppen för Fastigheter och Bygg växer, ett arbete vi ska göra tillsammans inom alla affärsområden. Just för rådgivningen inom skatt ser jag att Grant Thornton, inte minst ur oberoendeperspektivet, är ett bra alternativ för de större bolagen som av tradition har revisionen hos BIG4. Det jag tänker börja med är att skapa ett internt nätverk så att jag lär känna alla som jobbar med dessa frågor. Min uppfattning är att det är en inkluderade företagskultur, vilken jag ser fram emot att bli en del av, säger Barbro Jansson Stridlund i ett pressmeddelande.

Skatt är ett av Grant Thorntons fyra affärsområden och efterfrågan på rådgivning växer stadigt. Bolaget har sedan flera år många stora kunder inom bygg och fastighet och branschsatsningen inom just fastighetssegmentet växer. Med Barbro Jansson Stridlunds erfarenhet hoppas man kunna växa ytterligare.

– Det är otroligt roligt att få hälsa Barbro välkommen till oss! Jag är övertygad om att hon kommer komplettera och utveckla vår branschgrupp och vårt skatteerbjudande på ett värdefullt sätt. Kunderna inom det här segmentet efterfrågar mer och mer kvalificerad skatterådgivning för att hålla jämna steg med marknaden och de regelförändringar som påverkar deras bolag. Barbro med sin mångåriga erfarenhet kommer att tillföra värde till såväl kunder som medarbetare, säger Pia Hedberg, skattechef på Grant Thornton i pressmeddelandet.

Barbro Jansson Stridlund börjar sin nya roll i januari 2020.

 

Platsannonser