Peter Bodin blir global CEO på Grant Thornton Foto: Grant Thornton
Peter Bodin, ny global CEO på Grant Thornton Foto: Grant Thornton
Nytt jobb

Grant Thornton får ny global CEO

Det är Peter Bodin, tidigare vd på Grant Thornton i Sverige, som blir ny global CEO och kommer att leda Grant Thornton International –  en av världens största sammanslutningar av revisions- och konsultföretag.

Uppdaterad 2017-05-15
Publicerad 2017-05-15

Peter Bodin kommer att inneha rollen som global CEO under de närmsta fem åren. Det meddelar organisationens styrelse från London idag.

Han efterträder Ed Nusbaum, som vid årsskiftet lämnar posten efter åtta år. (Man väljs om en period på fem år som sedan kan förlängas med ytterligare tre år.) Bodin blir den första CEO:n för Grant Thornton International som inte kommer från något av de två företag i USA eller Storbritannien som grundade Grant Thornton 1980.

– Det är otroligt spännande att få anta den fantastiska utmaningen att leda vår internationella organisation till nästa nivå. Jag är ödmjuk inför uppdraget och känner mig hedrad att ha fått organisationens förtroende. Jag är övertygad om att man bygger ett långsiktigt hållbart företag genom rätt medarbetare, ledarskap och kultur. I min roll som ledare kommer jag att verka för en miljö där vi alla på Grant Thornton runt om i världen samarbetar med varandra, med våra kunder och övriga intressenter för att skapa världens bästa tjänsteföretag med ett innovativt och särskiljande varumärke som tillvaratar alla möjligheter i den digitala samhällsomvandlingen, säger Peter Bodin i ett pressmeddelande.

Scott Barnes, styrelseordförande i GTIL kommenterar utnämningen så här i pressmeddelandet:

– Som en tidigare styrelseordförande har Peter djup kunskap om den globala organisationen och kommer att ingjuta tillförsikt hos våra medlemsföretags vd:ar. Han är känd för att coacha och utveckla människor på alla nivåer och jag tror att hans passion för människor och ledarskap och hans öppna transparenta stil, kommer att uppskattas av nästa generation på Grant Thornton.

Ed Nusbaum, nuvarande CEO, tillägger:

– Jag är mycket glad över att styrelsen har valt en stark innovativ ledare i Peter, som kommer att inspirera Grant Thorntons medarbetare, kunder och samhällen över hela världen. Jag har arbetat nära honom genom åren och är övertygad att han i på bästa sätt kommer att fortsätta verkställa vår strategi ”Growing Together 2020” och bygga en spännande framtid för denna fantastiska organisation.

Peter Bodin var vd på Grant Thornton Sverige i 16 år. Under denna tid omvandlade han företaget från ett traditionellt revisions- och konsultföretag till ett 1,3 miljarders tjänsteföretag med över 1.100 medarbetare. Han var även styrelseordförande för Grant Thornton International under fem år. Bodin som idag är 51 år, blev enhälligt vald till global CEO av GTI:s styrelse som består av vd-ar från medlemsföretag i 14 länder samt två externa ledamöter. Rekryteringsprocessen genomfördes med stöd av externa rådgivare.

Grant Thornton International har idag 47.000 medarbetare i 130 länder. Peter Bodin tillträder sin nya roll den 1 januari 2018.

 

Platsannonser